De ce muncesc est-europenii mai mult

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 12 ianuarie 2014 700 afişări

Europa Centrală şi de Est înregistrează în medie cu 280 de ore de muncă mai mult decât UE15, o discrepanţă rezultată parţial din ponderea relativ scăzută a angajărilor cu normă parţială, constată McKinsey într-o analiză publicată luna trecută.

De ce muncesc est-europenii mai mult

Media orelor lucrate într-un an în Cehia, Ungaria, România şi Slovacia o depăşeşte şi pe cea din SUA, unde piaţa muncii este puternic liberalizată. Polonia conduce topul, cu cca 1.900 de ore de lucru pe an, în condiţiile în care lucrul peste program este uzual şi 7% dintre polonezi au o a doua slujbă.

Pe ansamblul regiunii, ratele de ocupare a forţei de muncă sunt mai mici decât în UE15 (65% faţă de 72%), iar dacă în UE15 numărul slujbelor part-time a crescut continuu, până la cca 20% din total, în Est ponderea medie a acestora este încă sub 10%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-ce-muncesc-est-europenii-mai-mult-11884970
11884970
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.