British Library a dat lovitura pe Flickr

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 11 ianuarie 2014 76 afişări

După ce textele cărţilor vechi au făcut trecerea la ediţii digitale, a venit acum rândul ilustraţiilor din cărţi greu accesibile publicului, publicate între secolele XVII-XIX, să fie digitalizate, în urma unui proiect al British Library.

British Library a dat lovitura pe Flickr

Aceasta a scanat peste un milion de imagini din 65.000 de volume de literatură, atlase, tratate de matematică ori cărţi pentru copii, după care le-a încărcat pe site-ul de partajare de fotografii Flickr, încurajând publicului să se uite la ele şi să le utilizeze, spre exemplu, în studii cu privire la evoluţia stilului de realizare a lor.

Iniţiativa British Library a fost foarte bine primită: internauţii s-au înghesuit să vadă imaginile şi să scrie despre cele văzute pe bloguri. Numai din 13 decembrie, data postării, până la 15 decembrie, imaginile au avut în total 6,1 milioane de vizualizări.

Biblioteca îi încurajează pe internauţi să le folosească după bunul lor plac, având în vedere că pentru imagini din secolele XVII-XIX nu mai există drepturi de autor care să le limiteze uzul.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/british-library-a-dat-lovitura-pe-flickr-11884834
11884834
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.