Veştile bune din industrie continuă

Autor: Raluca Ghinea Postat la 12 ianuarie 2014 49 afişări

În industrie, cifra de afaceri, atât piaţă internă, cât şi externă, a crescut în primele 11 luni ale anului trecut cu 4,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2012, susţinută de industria prelucrătoare, iar comenzile noi din industrie au consemnat un avans de 7,6%.

Veştile bune din industrie continuă

"Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în următoarele sectoare: industria bunurilor de capital (14,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (4,6%), industria bunurilor de uz curent (2,9%) şi industria bunurilor intermediare (1%). Industria energetică a scăzut cu 8,8%", arată Institutul Naţional de Statistică.

Comenzile noi din industrie au avansat în primele unsprezece luni cu 7,6% pe ansamblu, datorită creşterilor înregistrate la următoarele grupe industriale: industria bunurilor de capital (plus 16,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (plus 6,4%) şi industria bunurilor de uz curent (plus 5,5%). Scăderi s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare (-3,9%).

În noiembrie, comenzile noi din industrie au scăzut pe total (piaţă internă şi externă) cu 10,2% faţă de luna precedentă, influenţate de reduceri înregistrate în industria bunurilor de capital (-16,8%), industria bunurilor de uz curent (-4,7%) şi în industria bunurilor intermediare (-2,8%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut cu 16,8%.

Comparativ cu noiembrie 2012, comenzile au consemnat un plus de 2,2%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (plus 29,5%), industria bunurilor de capital (plus 2,6%) şi în industria bunurilor de uz curent (plus 1,9%). Industria bunurilor intermediare a rămas neschimbată.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vestile-bune-din-industrie-continua-11885010
11885010
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.