Cum a început anul Banca Transilvania: o sucursală în Italia şi finanţări pentru IMM

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 12 ianuarie 2014 921 afişări

Banca Transilvania a devenit la începutul acestui an prima bancă românească din Italia, prin deschiderea sucursalei de la Roma, destinată în special românilor, atât persoanelor fizice, cât şi companiilor.

Cum a început anul Banca Transilvania: o sucursală în Italia şi finanţări pentru IMM

Clienţii Sucursalei Italia au la dispoziţie, din 3 ianuarie, întreaga ofertă a Băncii Transilvania: depozite, credite, BT24 Internet Banking şi Mobile Banking, carduri, transferuri de bani, serviciul SMS Alert, Direct Debit, posibilitatea achitării facturilor pentru furnizorii din România etc.

În plus, pentru primii săi clienţi, oferta BT cuprinde, până la 31 martie, trei pachete de produse gratuite, incluzând 2 transferuri gratuite de bani către BT România. Adresa unităţii BT este Via Baldo degli Ubaldi nr.184 B, iar programul este de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.30, iar sâmbăta, între 8.30 şi 11.30. Detaliile ofertei BT Italia sunt prezentate pe site-ul băncii, în cadrul unei pagini dedicate, www.italia.bancatransilvania.ro.

"Banca Transilvania este parte a comunităţii italiene.  Extinderea în străinătate este o oportunitate de business pentru banca noastră. Relaţiile româno-italiene şi strategia pe care o avem pentru BT Italia vor contribui, cu siguranţă,  la creşterea organică a băncii", a comentat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.

BT a devenit, de asemenea, una dintre cele patru bănci care au semnat un contract de finanţare cu Fondul European de Investiţii (FEI) în cadrul programului JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises), instrument de creditare cu subvenţie parţială de dobândă. Datorită acestui parteneriat, întreprinderile mici şi mijlocii vor putea accesa împrumuturi pentru investiţii şi capital de lucru în valoare totală de 120 de milioane de euro, beneficiind de o dobândă redusă semnificativ faţă de nivelul pieţei şi de cerinţe reduse de garanţii. Celelalte trei bănci semnatare sunt Raiffeisen, BRD şi ProCredit.

În România, initiativa JEREMIE este administrată de către FEI şi este finanţată prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", cofinanţat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.

Banca Transilvania este a treia bancă de pe piaţa românească după valoarea activelor, cu o cotă de piaţă de 8,5%. Activitatea BT este organizată pe patru linii principale de business: persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici. Banca Transilvania are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din 550 de sedii şi 1,65 de milioane de clienţi activi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-a-inceput-anul-banca-transilvania-o-sucursala-in-italia-si-finantari-pentru-imm-11885090
11885090
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.