Lazăr îi răspunde lui Tăriceanu pentru "aroganţa" delegării lui Kovesi la Parchetul General: Atacul afectează principiul separaţiei puterilor în stat

Postat la 13 iulie 2018 384 afişări

Procurorul general, Augustin Lazăr, avertizează asupra pericolului pe care îl generează atacurile sistematice ale unor persoane publice împotriva Ministerului Public, pe care le cataloghează drept atacuri de natură a afecta principiul separaţiei puterilor în stat, transmite Parchetul General.

Lazăr îi răspunde lui Tăriceanu pentru "aroganţa" delegării lui Kovesi la Parchetul General: Atacul afectează principiul separaţiei puterilor în stat

În acest sens, Augustin Lazăr arată că delegarea procurorilor se realizează de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în temeiul articolului 57 alineatul 7 din Legea nr. 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, respectiv ”În interesul serviciului, procurorii pot fi delegaţi, cu acordul scris al acestora, inclusiv în funcţii de conducere, de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la parchetele din cadrul Ministerului Public pe o perioadă de cel mult 6 luni”.

Totodată, arată Parchetul General, repartizarea procurorilor se face în conformitate cu articolul 95 alineat 2 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, respectiv ”Conducătorul fiecărui parchet repartizează procurorii pe secţii, servicii şi birouri, în funcţie de pregătirea, specializarea şi aptitudinile acestora”.

Augustin Lazăr mai explică că, pentru perfecţionarea legislaţiei penale, Ministerul Public are atribuţia legală de a studia cauzele şi factorii favorizanţi ai criminalităţii şi de a face propuneri în vederea eliminării acestora, astfel cum este prevăzut în articolul 63 litera i din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, respectiv ”Ministerul Public (…) studiază cauzele care generează sau favorizează criminalitatea, elaborează şi prezintă ministrului justiţiei propuneri în vederea eliminării acestora, precum şi pentru perfecţionarea legislaţiei în domeniu”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.