Vacanţă la creat de amintiri

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 15 iulie 2018 72 afişări

Pentru un număr tot mai mare de turişti, succesul unei călătorii nu se defineşte după mulţimea de fotografii făcute în timpul ei, nici după cantitatea de suveniruri cumpărate, ci după amintirile pe care au reuşit să şi le confecţioneze singuri.

Vacanţă la creat de amintiri

Dorinţa lor nu a trecut neobservată, existând diverse destinaţii care le oferă această posibilitate, scrie Boston Globe.

Corning Museum of Glass, din statul New York din SUA, organizează periodic lecţii de sticlărie pentru doritori, care, după ce au trudit în atelier, pot, bineînţeles, să-şi ia acasă lucrările. Buffalo Terrace, o distilerie de bourbon din Lexington, Kentucky, îşi învaţă vizitatorii cum să aleagă butoiul de whisky, care este apoi scurs în sticle special pentru ei, dacă sunt dispuşi să plătească de la 5.500 de dolari în sus. Tot în SUA, de data aceasta la Nashville, turiştii pot înregistra propriul disc la Waxomatic Records Voice-O-Graph, dacă se simt în voce, precum şi confecţiona propriile lor batoane de ciocolată cu mai multe straturi de umplutură la Goo Goo Clusters, companie considerată pionieră în materie de asemenea dulciuri.

Pe lângă destinaţii în sine, există şi agenţii de turism care îi duc pe cei interesaţi în diferite locuri din lume unde pot învăţa de la localnici cum se confecţionează şaluri, oale, mozaic, obiecte din lemn şi multe altele, articolele confecţionate putând fi păstrate sau date cadou cuiva drag la întoarcere.

Cererea pentru astfel de vacanţe pare să fie suficient de mare încât un complex hotelier din Belize, aflat încă în construcţie, să decidă să includă o galerie specială dedicată micilor meşteşugari care să le lucreze oaspeţilor tot felul de obiecte ori să-i înveţe să le facă singuri pe cei care nu se mai mulţumesc să lenevească pe plajă. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.