Stocul de spaţii de birouri în Bucureşti a depăşit 2,5 milioane de metri pătraţi

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 13 decembrie 2016 128 afişări

Stocul de spaţii de birouri în Bucureşti a depăşit 2,5 milioane de metri pătraţi

Stocul modern de spaţii de birouri în Bucureşti a depăşit 2,5 milioane de mp şi vor mai fi livrate până la sfârşitul acestui an încă 80.000 mp, arată cele mai recente date CBRE.  Din totalul de 2,56 milioane de mp daţi în folosinţă , 43%-respectiv 1,1 milioane mp-sunt birouri de clasa A.

Cele mai mari proiecte imobiliare de birouri care urmează a fi livrate până la finalul lui 2016 sunt: Metroffice, dezvoltat de Immofinanz, clădirea B a proiectului Oregon Park, dezvoltat de Portland Trust, clădirea C a proiectului Hermes Business Campus dezvoltat de Atenor Group.

După primele 9 luni ale lui 2016, rata de neocupare a spaţiilor de birouri este de 12,3 % dar cea a proiectelor de clasă A este de sub 10% în timp ce nivelul chiriei prime a rămas constant la 18.5 euro/mp. Numărul mare de proiecte anunţate pentru umatoare perioadă ar putea însemna şi mai multă presiune pe chiria netă, mai arată analizele CBRE.

Cererea nouă de spaţii de birouri a avut o pondere de 23% din cererea totală, , respectiv 268.300, în timp ce extinderile de spaţii au reprezentat 37%  din total cereri,  adică 170,400 mp, conform rapoartelor CBRE.

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG), Fortune 500 şi S&P 500 cu sediul central in Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale si investitii in real estate din lume, pe baza veniturilor din 2015.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.