NBC şi Cirque du Soleil vor produce o versiune live a musicalului "The Wiz"

Autor: Florin Badescu Postat la 31 martie 2015 19 afişări

Postul de televiziune NBC va colabora cu compania canadiană Cirque du Soleil pentru a produce o versiune live a musicalului "The Wiz", au anunţat, luni, reprezentanţii televiziunii americane, care mizează pe o nouă strategie pentru a-i determina pe telespectatori să urmărească programe TV în direct.

Această emisiune de televiziune, ce va fi difuzată pe 3 decembrie, va anticipa noua stagiune, din 2016, a acestui spectacol de pe Broadway pus în scenă de Cirque du Soleil, coordonat de două nume majore din teatrul american, regizorul Kenny Leon şi scenaristul Harvey Fierstein, informează Reuters.

Spectacolul live de televiziune "The Wiz", bazat pe musicalul omonim de pe Broadway, respectă povestea clasică "Vrăjitorul din Oz" ("The Wonderful Wizard of Oz") scrisă de L. Frank Baum, însă cu o intrigă multiculturală şi cu o distribuţie afro-americană.

Nu au fost anunţate deocamdată numele actorilor din distribuţia acestui show TV live.

Producţia originală "The Wiz", pusă în scenă pe Broadway în 1975, a câştigat şapte Tony Awards, inclusiv la categoria "cel mai bun musical", şi a avut o coloană sonoră şi versuri compuse de Charlie Smalls. Musicalul a fost adaptat într-un film, în 1978, în care au jucat celebrii cântăreţi americani Michael Jackson şi Diana Ross.

Folosindu-se de musicaluri pentru a atrage atenţia telespectatorilor spre emisiunile live de televiziune, postul NBC speră astfel să "se apere" contra vizualizărilor ulterioare ale programelor sale pe internet, un segment care nu este apreciat de sponsori şi de companiile de publicitate.

NBC, deţinut de grupul Comcast, a avut audienţe impresionante cu ultimele sale două emisiuni live muzicale, ambele coordonate de Craig Zadan şi Neil Meron, producătorii din spatele ultimelor trei gale Oscar.

Cântăreaţa country Carrie Underwood, starul musicalului "Sunetul muzicii/ The Sound of Music", a atras o audienţă de 19 milioane de telespectatori în 2013. Anul trecut, 9 milioane de telespectatori nord-americani au urmărit versiunea live a musicalului "Peter Pan" în care Christopher Walken a jucat alături de Allison Williams, una dintre protagonistele serialului "Girls".

Craig Zadan şi Neil Meron vor fi producători executivi ai show-ului "The Wiz".

Postul NBC a ocupat primul loc în preferinţele publicului nord-american pe segmentul de vârstă 18-49 de ani, cel mai dorit de publicitari, în sezonul TV care a debutat în septembrie 2014, şi se află pe locul al doilea în topul audienţei totale, fiind depăşit doar de postul CBS.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NBC,
CIRQUE DU SOLEIL,
THE WIZ
/actualitate/nbc-si-cirque-du-soleil-vor-produce-o-versiune-live-a-musicalului-the-wiz-14089862
14089862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.