Bernie Ecclestone propune înfiinţarea unui campionat mondial feminin de Formula 1

Autor: Adrian Petculescu Postat la 30 martie 2015 40 afişări

Administratorul drepturilor comerciale ale Marelui Circ, Bernie Ecclestone, propune înfiinţarea unui campionat mondial feminin de Formula 1, pentru a spori interesul faţă de acest sport, informează L'Equipe.

"Cred că ar fi o bună idee să le dăm propria lor vitrină. Din anumite motive, femeile nu ajung în Formula 1. Şi nu pentru că noi nu le vrem. Bineînţeles că le vrem. Ele ar atrage multă atenţie mediatică şi probabil mulţi sponsori", a afirmat Ecclestone.

Grand Prix-urile feminine s-ar putea desfăşura înaintea curselor masculine, pe acelaşi circuit, spune Ecclestone. "Pentru moment, nu este decât o idee. Dar eu cred că un campionat separat ar putea atrage lumea către Formula 1", a precizat omul de afaceri britanic, în vârstă de 84 de ani.

Propunerea lui Ecclestone nu este văzută bine de femeile pilot. Susie Wolff, pilot de teste la Williams, în Marele Circ, spune că nu ar fi atrasă de o asemenea competiţie. "Nu cred că această propunere este bună. Nu ştiu unde o să găsiţi o grilă completă de femei pilot care să fie atât de talentate pentru F1. Apoi, eu mi-am petrecut întreaga carieră ca pilot fără să ţin cont de gen. De ce nu mă interesează cursele feminine? Pentru că nu mă interesează să câştig o cursă de acest fel", a declarat Wolff.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FORMUAL 1,
CM,
FEMININ
/actualitate/bernie-ecclestone-propune-infiintarea-unui-campionat-mondial-feminin-de-formula-1-14085465
14085465
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.