Vicepreşedintele FIFA şi UEFA, Angel Maria Villar: Îmi place foarte mult România şi fotbalul care se practică aici

Autor: Marius Ţone Postat la 30 martie 2015 42 afişări

Vicepreşedintele FIFA şi UEFA, Angel Maria Villar, prezent la Adunarea Generală a FRF de luni, a declarat că îi place foarte mult România, ţară pe care a vizitat-o de mai multe ori, precizând de asemenea că este un admirator al fotbalului românesc.

"Îmi place foarte mult România şi fotbalul care se practică aici. Am văzut meciul echipei naţionale a României de aseară (n.r. - victoria cu scorul de 1-0 cu selecţionata Insulelor Feroe), îi felicit pentru victorie şi pentru că sunt pe primul loc în grupă. Cunosc mulţi jucători români care au jucat în Spania. Jucătorii români sunt foarte talentaţi", a spus Villar, care este şi preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal.

El a explicat că nu este o problemă organizarea unui meci amical Spania - România, ci găsirea unei date de disputare. "Şanse sunt, dar nu ştiu când. Spania şi România au jucat şi meciuri oficiale şi meciuri amicale. Ultima oară România a câştigat la Cadiz. Nu ştiu când vom mai juca, dar în mod sigur vom juca", a menţionat Villar.

Întrebat dacă pentru România este o pierdere faptul că Mircea Sandu nu mai este membru în Comitetul Executiv al UEFA ca urmare a retragerii susţinerii FRF, Villar a răspuns: "Toată lumea mă întreabă acelaşi lucru. Vreau să spun că Mircea Sandu a fost un preşedinte extraordinar al FRF. Domnul Sandu a fost un conducător extraordinar ca membru al Comitetului Executiv al UEFA. Am fost mulţi ani alături de el. A fost considerat un mare conducător la nivel naţional, dar şi internaţional. Dar trebuie să înţelegem că FRF are azi un alt preşedinte, un preşedinte tânăr, care are o capacitate mare de muncă şi programe ambiţioase. Am fost clar sau nu?".

Întrebat dacă poate răspuns prin "Da" sau "Nu", Villar a afirmat: "Eu vă spun că dumneavoastră aveţi dreptul să întreba ce doriţi. Dar trebuie să îmi respectaţi şi libertatea de a răspunde ceea ce vreau".

Şeful federaţei spaniole speră ca ţara sa să aibă două reprezentante în finala Ligii Campionilor şi una în finala Ligii Europa. "Mi-ar plăcea ca două echipe din Spania să joace finala Ligii Campionilor. De asemenea, mi-aş dori ca Sevilla să ajungă din nou în finala Ligii Europa", a precizat preşedintele.

Vicepreşedintele UEFA, Angel Maria Villar, a participat, luni, la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal în calitate de reprezentant al forului continental. El a urmărit din tribună şi partida pe care echipa naţională a României a câştigat-o cu scorul de 1-0, duminică, la Ploieşti, în faţa reprezentativei Insulelor Feroe, în cadrul preliminariilor Euro2016.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
FIFA,
VILLAR
/actualitate/vicepresedintele-fifa-si-uefa-angel-maria-villar-imi-place-foarte-mult-romania-si-fotbalul-care-se-practica-aici-14085460
14085460
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.