"Monsters Night" - noaptea filmelor-şoc la Festivalul NexT 2015

Autor: Departamentul Life Postat la 30 martie 2015 49 afişări

Programul special "Monsters Night" revine la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film NexT, pe 18 aprilie, de la ora 21.00, în Garajul Ciclop din Bucureşti, pregătind pentru public "o selecţie de coşmar şi voie bună".

De la pelicule cu zombi şi alte spirite malefice la unele cu fantome şi dansuri păgâne ritualice, Festivalul Internaţional de Film NexT îşi aşteaptă spectatorii la o super-selecţie de coşmar şi voie bună. Sâmbătă, 18 aprilie, de la 21.00, în Garajul Ciclop din Bucureşti, programul special "Monsters Night" va începe cu filme-şoc şi se va încheia cu DJ-i şi petrecere. După proiecţia celor nouă scurtmetraje tenebroase şi uneori amuzante, DJ Rock, Sinboy şi Sick Carantino (Disco Sigaretta) vor mixa până târziu în noapte, însoţiţi de video mapping-ul realizat de Tiptoe, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Pereţii scorojiţi, zidurile de cărămidă goale şi arhitectura impresionantă a primei parcări supraetajate din Capitală, construită în 1923, sunt decorul perfect pentru o noapte "monstruoasă". În 2013, Garajul (situat pe bulevardul Magheru, numerele 6-8) a fost transformat în spaţiu de artă contemporană de 35 de artişti, iar unele dintre desenele suprarealiste, groteşti, amuzante şi ironice încă pot fi admirate acolo.

Noaptea cu monştri de la Ciclop va electriza, indigna, şoca sau amuza spectatorii, după caz. "Monsters Night" este cu demoni uitaţi pe insule - "Lembusura", spirite răzbunătoare ce bântuie casele vechi - "A Dark Night at the Wrong House", femei care se transformă în creaturi terifiante - "Undead Woman", exorcişti puşi pe treabă, în asiaticul "12th Assistant Deacon", halucinaţii şi paranoia - "Who's in the Fridge (A Love Story)" şi fiinţe submarine fantastic, într-un film premiat la Berlin, "Planet Ʃ". În singurul film românesc din program, "Lumină firavă", regizat de Florina Dumitrache, un cuplu aşteaptă sfârşitul lumii în apartamentul din Bucureşti.

O primă întâlnire cu ce înseamnă "Monsters Night" va avea loc pe 1 aprilie, de la 20.00, în Club Control, la Warm Up NexT, când va fi proiectat şocantul "I Am Monster". Monstrul interior al unei femei care vizitează des morga unui spital iese la iveală într-un film care implică fetişism dus la extrem şi un strop de necrofilie. Intrarea la Warm Up NexT este liberă.

Biletele pentru Monsters Night costă 20 de lei şi au fost puse în vânzare pewww.eventbook.ro. Accesul în Garaj se va face începând cu ora 19.00.

A noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT va avea loc între 15 şi 19 aprilie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, CinemaPRO şi la Institutul Cultural Român, Club Control, J'ai Bistrot, ArCuB, Cărtureşti, Garajul Ciclop (intersecţie Magheru cu C.A. Rosetti).

Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Uniunii Cineaştilor din România. Festivalul este cofinanţat de Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, iar printre parteneri se numără Institutul Cultural Român, ArCuB, HBO, ShortsTV, Institutul Francez din Bucureşti, Ambasada Franţei, Delegaţia Valonia - Bruxelles, Ambasada Israelului în România, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Suediei în România, Institutul Balassi - Institutul Maghiar Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NEXT,
FESTIVAL,
MONSTERS NIGHT
/actualitate/monsters-night-noaptea-filmelor-soc-la-festivalul-next-2015-14085468
14085468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.