Agenda celor mai puternici CEO în 2013 - Irina Socol, Siveco

Autor: Anca Barbulescu Postat la 01 martie 2013 85 afişări

Business Magazin a decis să-i întrebe pe conducătorii companiilor care sunt cele mai importante trei puncte de pe agenda lor de afaceri în acest an.

Irina Socol: Continuarea şi extinderea proiectelor naţionale. De mai bine de 20 de ani, suntem implicaţi în dezvoltarea de proiecte informatice esenţiale pentru societatea românească în domenii vitale precum: economia, sănătatea, educaţia, agricultura, vama, biroul de credit. Aceste proiecte cu milioane de beneficiari au contribuit şi contribuie în continuare la modul în care se desfăşoară viaţa noastră de zi cu zi, indiferent dacă vorbim de examene naţionale, reţete electronice, subvenţii europene pentru fermieri sau managementul unităţilor economice. Şi în 2013, pe agenda priorităţilor se află proiectele pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, pentru Ministerul Educaţiei, pentru Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), pentru cei peste 1.400 de clienţi privaţi ai soluţiei ERP Siveco Applications.

Irina Socol: Cred că este de interes să spun că în numai cinci luni de la lansarea sistemului destinat prescripţiei electronice se eliberaseră peste 6 milioane de reţete electronice, iar portalul educaţional SEI (Sistemul Educaţional Informatizat) face faţă cu brio, de 10 ani încoace, celui mai mare aflux de vizitatori interesaţi de rezultatele privind admiterea în liceu şi la bacalaureat şi că din 2011 funcţionează pe tehnologie cloud. În acelaşi timp, cu ajutorul sistemelor lor IT, APIA şi APDRP au reuşit performanţe extraordinare în absorbţia de fonduri europene alocate. Astfel, din 2007 încoace, APIA plăteşte anual subvenţiile acordate celor peste un milion de fermieri români, având o rată de absorbţie de 97,7% din fondurile europene alocate, cel mai mare procent înregistrat de o instituţie publică din România în această privinţă. La rândul său, APDRP a efectuat până în prezent plăţi de peste 4 miliarde euro către beneficiarii programului naţional de dezvoltare rurală.

- Extinderea proiectelor pentru organisme ale Comisiei Europene. Avem deja în derulare numeroase proiecte pentru organizaţii ale Comisiei Europene în cadrul celor peste 20 de contracte încheiate cu instituţii de marcă ale Comisiei Europene, precum Oficiul de Publicaţii al Uniunii Europene, Eurostat - Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei, EuropeAid - Direcţia Generală pentru Dezvoltare şi Cooperare, Agenţia Executivă pentru Sănătate şi Consumatori a Comisiei Europene. Participăm la licitaţiile organizate la nivel european şi, pe baza bunelor referinţe obţinute şi a expertizei noastre, ne propunem să câştigăm cât mai multe.

- Extinderea afacerilor internaţionale. Avem în prezent în derulare proiecte în 26 de ţări pe patru continente. Soluţiile noastre de eLearning, eHealth, eCustoms, Banking au milioane de utilizatori în ţări din Golful Persic, nordul Africii, Comunitatea Statelor Independente, Europa. Vom extinde atât portofoliul de soluţii oferite, incluzând experienţa dobândită în eAgriculture şi dezvoltarea de aplicaţii personalizate, cât şi aria geografică vizată la 50 de ţări. Ne propunem ca exportul să reprezinte 50% din cifra anuală ade afaceri.


Irina Socol conduce Siveco România.

Urmărește Business Magazin

/cover-story/agenda-celor-mai-puternici-ceo-in-2013-irina-socol-siveco-10620745
10620745
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.