Salariul şi siguranţa locului de muncă sunt principalii factori care i-ar determina pe angajaţi să accepte o ofertă de muncă

Autor: Ramona Cornea Postat la 01 mai 2022 106 afişări

Cei mai importanţi factori care i-ar determina pe angajaţi să accepte o ofertă de muncă sunt un salariu semnificativ mai mare şi siguranţa locului de muncă, conform ediţiei de primăvară a studiului Randstad Workmonitor 2022.

Salariul şi siguranţa locului de muncă sunt principalii factori care i-ar determina pe angajaţi să accepte o ofertă de muncă

Pe locul al treilea în clasamentul celor mai importanţi factori care ar determina candidaţii să accepte un job noi este echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală.

Cei mai importanţi factori care i-ar determina pe angajaţi să accepte o ofertă de muncă sunt un salariu semnificativ mai mare şi siguranţa locului de muncă, conform ediţiei de primăvară a studiului Randstad Workmonitor 2022.

Astfel, angajaţii români ar accepta o ofertă de muncă doar dacă: ar avea flexibilitate cu privire la locaţia de desfăşurare a activităţii – 34%; ar avea flexibilitatea programului de lucru - 42%; ar primi beneficiile dorite – 60%; ar avea un salariu semnificativ mai mare – 70%; ar avea siguranţa locului de muncă – 75%; angajatorul face eforturi proactive legate de diversitate şi echitate – 52%, compania face eforturi proactive pentru a fi mai sustenabilă – 48% şi dacă noul loc de muncă  nu i-ar afecta echilibrul viaţă profesională - viaţă personală - 66%.

„Randstad Workmonitor ne ajută să identificăm direcţiile pe care credem că este important să le aibă angajatorii, în ce priveşte politicile de resurse umane. Credem că în viitor va fi esenţial pentru aceştia să aibă în vedere cinci aspecte: integrarea responsabilităţilor de lucru în viaţa oamenilor, alinierea valorilor, consolidarea strategiilor de atragere, flexibilitate şi accelerarea dezvoltării profesionale“, afirmă Mihaela Maranca, director general al Randstad România.

„Cine va reuşi să ţină cont de acestea va atrage cei mai buni oameni. Este de aşteptat ca o parte din angajatori să se confrunte cu pierderea talentelor de top din piaţa forţei de muncă din cauza creşterii costurilor şi perioadei mărite a procesului de recrutare”, a adăugat ea.

Flexibilitatea legată de orele de lucru este mai importantă pentru angajaţii români decât cea oferită de locul de unde îşi pot îndeplini sarcinile de serviciu, mai relevă ediţia de primăvară a studiului Randstad Workmonitor 2022. 

Direcţiile spre care se îndreaptă piaţa forţei de muncă la finalul celor doi ani de pandemie semnalează o revoluţie în dinamica angajat-angajator, condusă de generaţia Z şi millennials, care accentuează presiunea pe care o resimt companiile în identificarea şi atragerea talentelor, în contextul în care un procent semnificativ al angajaţilor români (70%) declară că sunt deschişi faţă de oportunitatea unui nou loc de muncă.

Angajatorii iau măsuri pentru a veni în întâmpinarea aşteptărilor în creştere ale forţei de muncă, însă există o distanţă între cerere şi ofertă. În timp ce 89% din angajaţi spun că flexibilitatea orelor de lucru este importantă pentru ei şi 79% cred acelaşi lucru despre flexibilitatea locului de lucru, doar 21% dintre angajaţi spun că au observat o creştere a primului indicator, iar 20% remarcă o creştere a celui de-al doilea indicator.

Studiul Randstad Workmonitor 2022 este realizat online, în rândul angajaţilor cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani. Rezultatele ediţiei locale din aprilie au la baza interviuri realizate între 21 februarie – 13 martie, pe baza unui eşantion format din 800 de angajaţi români.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.