Dan Nica: Stop standardelor duble aplicate cetăţenilor români de către autorităţile britanice

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 20 mai 2021 40 afişări

Grupul eurodeputaţilor socialişti a interpelat în regim de urgenţă conducerea Comisiei Europene cu privire la tratamentul aplicat de Marea Britanie unor cetăţeni din statele UE, transmite liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica: „Românii continuă să fie discriminaţi de autorităţile britanice”.

Dan Nica: Stop standardelor duble aplicate cetăţenilor români de către autorităţile britanice

Dan Nica, liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, precizează că, la cererea europarlamentarilor social-democraţi români, Grupul S&D din Parlamentul European a interpelat în regim de urgenţă conducerea Comisiei Europene cu privire la tratamentul aplicat de Marea Britanie unor cetăţeni din statele UE.

„În pofida eforturilor depuse până în prezent, cetăţenii români continuă să fie discriminaţi de autorităţile britanice. Au fost cazuri revoltătoare de reţinere abuzivă a unor români în centre de detenţie pe teritoriul Marii Britanii şi de taxare suplimentară a permiselor de muncă. La cererea delegaţiei noastre, Grupul S&D şi-a exprimat profundul dezacord faţă de aceste abuzuri, cerând preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi vicepreşedintelui Maros Šefčovič să monitorizeze îndeaproape situaţia şi să identifice soluţii rapide pentru corectarea discriminărilor actuale”, a subliniat eurodeputatul Dan Nica.

În interpelarea adresată Comisiei se atrage atenţia asupra acţiunilor disproporţionate ale guvernului britanic, care „creează impresia că Regatul Unit foloseşte aceste probleme pentru a obţine rezultate politice oportuniste şi pe termen scurt”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nica,
parlamentul european,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.