Slatina va deveni oraşul cu cea mai mare fabrică Pirelli din lume. Alte 18 fabrici rămân în urmă

Postat la 31 august 2011 43 afişări

Producătorul italian de anvelope Pirelli, care are 2.400 de angajaţi în România şi afaceri de peste 240 de milioane de euro, va transforma fabrica de la Slatina în cea mai mare unitate de producţie de anvelope pentru autoturisme din lume a grupului.

Pirelli, care are în prezent 19 fa­brici de anvelope pe patru continente, a anunţat ieri că până în 2014 va mai investi 150 de milioane de euro în fabrica de anvelope pentru autoturisme de la Sla­tina. Aceasta va ajunge la o producţie anuală de 10 milioane de unităţi (faţă de 4 mil. uni­tăţi cât avea anul trecut şi 7 mil. unităţi estimate pentru finele acestui an), devenind cea mai mare uzină de producţie de anve­lope pentru autoturisme din cadrul grupului. De la intrarea pe piaţa locală în 2005 şi până la finele lui 2010, grupul Pirelli a investit peste 300 de milioane de euro în cele două fabrici din Slatina - una produce anvelope pen­tru autoturisme şi alta pro­duce cord metalic (struc­tura anvelopei) - şi în fa­brica de la Bumbeşti- Jiu (jud. Gorj), care produce din 2008 filtre pentru mo­toare diesel.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
pirelli,
slatina,
fabrica,
anvelope
/actualitate/afaceri/slatina-va-deveni-orasul-cu-cea-mai-mare-fabrica-pirelli-din-lume-alte-18-fabrici-raman-in-urma-8677461
8677461
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.