Saxo Bank: Romania si Ungaria ar putea intra in incapacitate de plata

Postat la 15 iunie 2010 10 afişări

Atentia pietei se va indrepta in curand spre tarile est-europene si sunt deja ingrijorari legate de Romania si Ungaria, iar lipsa unor reforme semnificative ar putea duce tarile la incapacitate de plata in viitorul nu tocmai indepartat, considera David Karsbol, Chief Economist la Saxo Bank.

"Am ajuns acum la punctul in care fiecare banca din lume mizeaza pe cat de solide sunt finantele publice din tara care garanteaza pasivele bancii. Acest lucru inseamna ca toti trebuie sa se concentreze pe finantele publice, lucru care se si intampla", afirma Karsbol intr-o analiza realizata de banca.

Potrivit analizei, exista anumite probleme in Portugalia, Irlanda, Italia, Grecia si Spania si in cateva dintre tarile est-europene, precum Romania si Ungaria.

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/saxo-bank-romania-si-ungaria-ar-putea-intra-in-incapacitate-de-plata-6423109
6423109
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.