Cursul va ajunge la 4,84 lei/euro in 12 luni, daca Romania nu va respecta acordul cu FMI

Postat la 13 ianuarie 2010 8 afişări

Cursul valutar va cobori, in 30 de zile, sub patru lei pe euro, dar va urca la 4,84 lei pe euro in 12 luni, daca Romania nu va realiza reformele cerute de FMI si banca centrala nu va interveni pe piata valutara, considera Christian Blaabjerg, Chief Equity Strategist al Saxo Bank.

"Scenariul de baza arata ca rata de schimb va cobori intr-o luna la 3,96 lei pe euro, pentru ca apoi sa avanseze la 4,1 lei pe euro in trei luni si la 4,84 lei pe euro in 12 luni. Acest scenariu are o probabilitate de a se va realiza de peste 50%, depinzand foarte mult de actiunile politicienilor", a declarat Blaabjerg la Bucuresti, unde a prezentat concluziile raportului "Outlook 2010", cercetare si analiza macroeconomica realizata anual de catre analistii bancii.

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
curs valutar,
estimare,
leu,
euro,
FMI,
acord,
Saxo Bank
/actualitate/afaceri/cursul-va-ajunge-la-4-84-lei-euro-in-12-luni-daca-romania-nu-va-respecta-acordul-cu-fmi-5325495
5325495
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.