Casa de avocatură Reff & Asociaţii a oferit în 2011 consultanţă pentru tranzacţii de 300 de milioane de euro

Postat la 29 noiembrie 2011 53 afişări

Reff & Asociaţii, societatea de avocaţi afiliată Deloitte România, a asistat compania Fatrom în cadrul procesului de vânzare către DSM Nutritional Products, consolidându-şi astfel portofoliul de tranzacţii M&A, care a ajuns la un volum cumulat de 300 de milioane de euro în ultimul an.

DSM Nutritional Products, unul dintre cei mai mari furnizori globali de medicamente din industria farmaceutică şi nutriţia animalelor a achiziţionat recent, în schimbul a şapte milioane de euro, compania Fatrom Aditivi Furajeri, cu activităţi în domeniul producţiei şi distribuţiei locale de aditivi furajeri.

Tranzacţia încheiată între părţi a fost de tip "business transfer", respectiv o vânzare-cumpărare a afacerii Fatrom (active, bunuri, etc) constând în linia de fabricaţie din Ştefăneştii de Jos, portofoliul de clienţi, o parte dintre salariaţii Fatrom, precum şi echipamentele şi utilajele antrenate în procesul de producţie. Negocierile dintre cele două părţi au durat aproximativ doi ani şi jumătate, iar în acest proces Fatrom a fost asistată de casa de avocatură Reff & Asociaţii.

Cu toate acestea, va mai dura până când vom putea spune că piaţa de fuziuni şi achiziţii şi-a revenit. "în lipsa unei dinamici de distress deals şi a revenirii încrederii şi interesului investitorilor, nu cred că 2011 are cum să fie un an de creştere pe piaţa de M&A. Cu toate acestea, echipa noastră a continuat să fie implicată în tranzacţii majore, inclusiv achiziţii de clădiri de birouri, joint venture-uri pentru dezvoltări de centre comerciale, vânzări de participaţii în activităţi de producţie, achiziţii în domeniul ambalajelor", spune Alexandru Reff, partener coordonator la Reff & Asociaţii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/casa-de-avocatura-reff-asociatii-a-oferit-in-2011-consultanta-pentru-tranzactii-de-300-de-milioane-de-euro-9015155
9015155
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.