Iulian Anghel: Romania are de astazi un nou prim-ministru

Autor: Iulian Anghel Postat la 25 mai 2011 8 afişări

Incepand de astazi, 25 mai, Romania are un nou premier. Ajuns la 45 de ani, premierul Emil Boc si-a adus aminte de rigoarea functie pe care o are.

Tantos ca un cocos, premierul a refuzat, in doua episoade succesive, sa raspunda intrebarilor presei referitoare la starea economiei: "Trebuie sa va obisnuiti cu un alt fel de prim-ministru care nu mai da declaratii in orice loc, in orice moment, despre orice si oricum. Asa ca v-as ruga sa intelegeti ca asta este rigoarea functiei pe care o am".

In aceeasi vreme, premierul a continuat si astazi sa numere precum Pristanda steagurile, contractele de munca care i-au ajuns, la 25 mai a.c., la 250.000, de la 200.000 mai zilele trecute. Care sunt companiile care au facut noi angajari, a fost intrebarea pe care a pus-o ZF saptamana trecuta atat Guvernului cat si inspectoratelor de munca. Nimeni nu a dat un raspuns, dar premierul o tine pe a lui: am depasit numarul contractelor de munca pe care le aveam in 2008! Ceea ce vrea sa spuna ca premierul vorbeste, dar incepand de astazi doar despre ce vrea el, nu despre ce vor altii.

Incepand cu februarie trecut, partidul de guvernamant si presedintele Basescu o tin una si buna cu schimbarea imaginii Guvernului care sa readuca increderea populatiei in actul guvernamental, acum cand economia da semne sa iasa din amortire. Dincolo de ce se carcoteste pe la colturi si de ce spune opozitia, nimeni nu i-a sugerat mai direct lui Emil Boc sa plece de la Palatul Victoria in afara presedintelui Traian Basescu si nimeni nu a evocat cu ceva sanse o remaniere guvernamentala in afara partidului pe care dl. Boc il conduce.

Premierul ingroapa astazi subiectul si pare ca spune: schimbarea s-a produs; incepand de astazi sunt un om nou; mi-am adus aminte de rigoare functiei si de responsabilitatile mele; sunt de azi, 25 mai, un nou om, deci un nou premier.

"Sunt nou domnule!" A bon entendeur, salut!


Iulian Anghel este redactor al Ziarului Financiar.

Cititi mai multe opinii ale jurnalistilor ZF pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinie,
iulian anghel,
premier,
boc
/opinii/iulian-anghel-romania-are-de-astazi-un-nou-prim-ministru-8284456
8284456
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.