Peste 20% dintre utilizatorii de telefonie mobila folosesc mai mult de un SIM

Postat la 28 aprilie 2010 6 afişări

Dintre utilizatorii de telefonie mobila din Romania, 20% folosesc cel putin doua cartele SiM, in general in terminale diferite, conform unui studiu Omnibus realizat de compania de cercetare de piata Gfk Romania.

Doar 40% dintre romani stiu insa de existenta telefoanelor mobile dual SIM, care functioneaza cu doua cartele simultan, dar foarte putini dintre acestia si folosesc un astfel de terminal.

La sfarsitul anului trecut existau in functiune peste 27 de milioane de cartele SIM active, cifra care depaseste nivelul populatiei si care continua sa creasca de la an la an. Doar In jur de 75% dintre romani folosesc servicii de telefonie mobila, iar 80% dintre acestia detin un singur telefon mobil. Dintre cartelele SIM active pe piata locala, reprezentand mai mult de 130% din populatie, doar 4% sunt folosite pe telefoane mobile dual SIM si tot 4% dintre ele sunt folosite pe un singur terminal, posesorul schimband SIM-urile in functie de necesitati.

Dintre cei 20% dintre romanii care folosesc mai mult de o cartela SIM, cea mai mare parte sunt tineri cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani, cu precadere din mediul urban. Cea mai mare proportie a utilizatorilor mai multor cartele SIM se regaseste in Bucuresti, 42% dintre locuitorii Capitalei avand cel putin doua numere de telefon.

Studiul Gfk Omnibus a fost realizat in luna martie a acestui an pe un esantion de 1.082 de respondenti din mediul urban si rural.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
telefonie,
SIM,
utilizatori,
preferinte,
GfK
/business-hi-tech/peste-20-dintre-utilizatorii-de-telefonie-mobila-folosesc-mai-mult-de-un-sim-6069826
6069826
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.