Stericycle România investeşte 1 milion euro în cel mai mare echipament de sterilizare de deşeuri medicale periculoase din ţară

Autor: Georgiana Călin Postat la 21 septembrie 2017 314 afişări

Stericycle România, companie activă în domeniul gestionării deşeurilor periculoase (industriale, chimice, medicale, veterinare) anunţă finalizarea unei investiţii de 1 milion euro într-un echipament de sterilizare a deşeurilor medicale periculoase, de ultimă generaţie, la punctul de lucru din Jilava.

Stericycle România investeşte 1 milion euro în cel mai mare echipament de sterilizare de deşeuri medicale periculoase din ţară

Noua instalaţie de tratare termică prin aer cald, marca Challenger, are cea mai mare capacitate de procesare din România la ora actuală (2 tone/oră). Acest avantaj va permite eficientizarea activităţii companiei şi asigurarea unui răspuns mai prompt la nevoile sistemului de sănătate din Bucureşti şi zonele limitrofe.

Stericycle este prezentă în principalele regiuni ale ţării şi dispune de ambele tehnologii de procesare agreate la nivel european pentru neutralizarea şi eliminarea în siguranţă a deşeurilor periculoase: incinerarea ecologică şi sterilizarea.

”La punctul de lucru din Jilava există deja o linie HDU (Heat Disinfection Unit), folosind tehnologia ecologică  de sterilizare cu aer cald de origine britanică, utilizată cu succes de peste 20 ani în Statele Unite ale Americii, Anglia şi Irlanda, preluată în majoritatea ţărilor U.E. şi apreciată de organizaţiile mondiale pentru protecţia mediului înconjurător ca fiind una dintre cele mai ecologice soluţii existente pe piaţă. Noul echipament Challenger duce mai departe avantajele acestei tehnologii, prezentând o serie de avantaje faţă de echipamentul deja existent, cum ar fi: un tocător ultraperformant (poate toca inclusiv instrumente medicale metalice), încărcare şi descărcare continue şi automatizare completă”, a explicat Cosmin Mănăilă, Director Reglementări Stericycle România.

 

Investiţii totale 2017

Valoarea totală a investiţiilor planificate de Stericycle România pentru anul 2017 se va ridica la  1,5 milioane euro, destinaţia celorlalte investiţii fiind: măsuri de protecţie a mediului (menţinerea echipamentelor de procesare şi monitorizare la un nivel care să asigure un impact minim asupra mediului şi plantarea de copaci pe perimetrul punctului de lucru de la Chiajna), înnoirea parcului auto şi infrastructură.

Rezultate de business

Stericycle România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 10,4 milioane euro şi un profit operaţional de 733.000 euro. În primele 6 luni din anul 2017, compania a atins un nivel al cifrei de afaceri de 5,5 milioane euro, profitul operaţional fiind de 489.000 euro.

„După o perioadă în care ne-am concentrat pe asigurarea serviciilor de gestionare integrată a deşeurilor periculoase la nivel naţional, Stericycle România intră într-o nouă etapă de dezvoltare ce vizează în primul rând eficientizarea proceselor operaţionale şi abordarea unor noi fluxuri de deşeuri periculoase. Vom continua să investim în echipamente, tehnologie modernă şi în specializarea şi dezvoltarea celor peste 200 de angajaţi. Ne propunem de asemenea să ne extindem gama de servicii, în special în zona de deşeuri industriale şi veterinare, care prezintă potenţial real în contextul creşterii celor două sectoare ale economiei”, a declarat Mihai Matei, Director General Stericycle România.

Stericycle România a procesat anul trecut o cantitate totală de 10.700 tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase. Compania asigură servicii de gestionare a deşeurilor periculoase şi consultanţă pentru peste 10.000 de clienţi la nivel naţional, printre care: companii din industria chimică şi petrochimică, lanţuri de supermarketuri, restaurante, farmacii şi distribuitori farma, laboratoare de analize, spitale şi cabinete medicale, producători de medicamente şi echipamente medicale etc.

Un serviciu foarte apreciat de clienţi este consultanţa legislativă asigurată de reprezentanţii companiei, astfel încât activitatea acestora să fie în deplină conformitate cu prevederile legale în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor periculoase.

„Vom continua să consolidăm componenta educaţională şi de consiliere a clienţilor noştri prin dezvoltarea unui pachet mai amplu de instruiri adresat în principal cadrelor medicale responsabile cu gestionarea deşeurilor medicale”, a punctat Mihai Matei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.