Start-up-ul românesc care vrea să reinventeze modul în care se încarcă maşinile electrice

Autor: Ioana Matei Postat la 17 decembrie 2019 603 afişări

Start-up-ul românesc care vrea să reinventeze modul în care se încarcă maşinile electrice

Compania Watto, start-up românesc, ce are ca obiectiv să dezvolte o reţea de „benzinării” 100% electrice, atât în România, cât şi  în Europa Centrală şi de Est, a finalizat recent concursul naţional de idei pentru definirea conceptului, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

Staţiile Watto vor putea încărca în mai puţin de 10-12 minute 80% din baterie şi vor putea alimenta atât maşinile electrice personale, cât şi pe cele mari, comerciale. Nu în ultimul rând, reţeaua Watto va fi dezvoltată, încă de la început, avându-se în vedere nevoile viitoarelor maşini autonome.  La concursul desfăşurat în luna octombrie au participat 6 specialişti, arhitecţi şi experţi în design şi proiectare. În final, câştigător a fost desemnat proiectul prezentat de către Corvin Cristian Studio.

„Au răspuns pozitiv provocării noastre: Arh. Mihaela Paris, UnitH2B Arhitecture, Prographic Architecture Studio, UnuLaUnu, Daniel Mihăilescu – East Water Drillings,  Corvin Cristian Studio. M-am bucurat să văd atât de mult interes şi inspiraţie pentru cum va arăta viitorul nostru electric.  Le mulţumim încă o dată, tuturor, pentru efort şi implicare”, declară Daniel Pintilie, Fondator & CEO al Watto.

În prima parte a anului viitor compania are în plan să obţină o nouă finanţare, pentru construcţia staţiilor prototip. „Este o etapă critică, extrem de importantă. Am început deja discuţiile cu câţiva posibili investitori”, adaugă Daniel Pintilie.

Watto este unul dintre start-up-urile cu mare potenţial, care au atras, în acest an, o primă finanţare, din partea fondului de investiţii Early Game Ventures. Acesta a anunţat, în iunie, o investiţie de tip pre-seed, în business-ul Watto.„Misiunea Watto este să facă posibilă călătoria pe distanţe lungi, cu o maşină electrică, construind o infrastructură de încărcare la viteze foarte mari, în afara oraşelor. Spaţii mari, care să permită accesul viitoarelor camioane electrice, cafenele moderne, alimentate cu energie solară şi multă tehnologie inteligentă, integrate într-un ecosistem unic şi inovator, toate acestea vor redefini experienţa de mobilitate”, adaugă Daniel Pintilie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.