Marea Britanie declară război Facebook: cum arată primele legi privind siguranţa online

Autor: Mircea Nica Postat la 09 aprilie 2019 138 afişări

Marea Britanie declară război Facebook: cum arată primele legi privind siguranţa online

Guvernul britanic a elaborat un plan pentru noile legi care ar reglementa platformele de socializare, de căutare, de mesagerie şi platformele de partajare a fişierelor din cauza conţinutului despre care s-a descoperit că provoacă „abuz in mediul online". Acest termen include conţinut referitor la abuzul sexual, violenţă, discursuri de ură şi terorism, auto-vătămare şi mesaje cu tentă sexuală trimise minorilor, conform Business Insider.

Propunerile, denumite "primele legi privind siguranţa online", coincid cu presiunea globală asupra companiilor americane de tehnologie pentru a împiedica apariţia pe site-urile lor a propagandei teroriste, a discursului de ură şi a imaginilor de auto-vătămare. De asemenea, vine într-un moment în care liderii de la Silicon Valley, cum ar fi Mark Zuckerberg, cer o reglementare.

Facebook, YouTube şi 8chan au primit critici severe luna trecută când atacatorul din Christchurch, Noua Zeelandă a transmis în direct crimele de la cele două moschei. În februarie, Instagram a interzis imaginile "extreme" de auto-vătămare după sinuciderea adolescentului britanic Molly Russell.

Propunerile Departamentului pentru Digitalizare, Cultură şi Sport al Marii Britanii solicită un nou organism de reglementare independent. Amenzile aplicate ar putea atinge miliarde de dolari pentru marile companii din tehnologie, conform declaraţiilor Ministrului Culturii, Margot James.

 „Internetul poate fi minunat pentru apropierea oamenilor din întreaga lume, dar de prea mult timp companiile acestea nu au făcut suficient pentru protejarea utilizatorilor, în special copiii şi tinerii, de conţinutul dăunător”, a declarat prim-ministrul britanic Theresa May.

Coadec, un grup care face lobby în numele companiilor de tip startup, a declarat că reglementarea prea strictă ar putea pedepsi firmele mai mici care nu au banii şi influenţa Facebook şi Google.

„Industria internetului se angajează să colaboreze cu guvernul şi societatea civilă pentru a asigura că Marea Britanie este un loc sigur în mediul online. Dar pentru a face acest lucru, trebuie să avem propuneri care sunt centrate şi practice pentru a fi implementate pe platforme atât mari cât şi mici", a declarat directorul executiv al Asociaţiei pentru Internet, Daniel Dyball.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
continut,
companii,
online

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.