Cele mai responsabile companii din România: MOL România - Programul MOL de promovare a talentelor

Autor: Ioana Matei Postat la 09 aprilie 2019 58 afişări

Motivaţie

Prin intermediul acestui program, MOL se adresează unei comunităţi sociale cu caracteristici comune: tineri talentaţi la arte şi sport din toată ţara. Principalii beneficiari ai programului sunt tineri cu vârsta între 8 şi 18 ani care şi-au dovedit excelenţa în cadrul unor competiţii naţionale şi internaţionale de sport sau de arte. Sunt eligibili pentru finanţare şi tineri care au depăşit vârsta de 18 ani, care prezintă un palmares bogat şi au fost printre câştigătorii programului la ediţiile precedente, înainte de vârsta majoratului. Cererile de finanţare se pot depune atât individual cât şi în grup, de către echipe de sportivi sau ansambluri artistice afiliate la un club sportiv, de expresie artistică sau o instituţie şcolară. În acest sens, programul se adresează şi grupărilor nonprofit în domeniul artei sau sportului.

Descrierea proiectului

Programul este structurat sub forma unui concurs de proiecte, derulat de Fundaţia Pentru Comunitate şi finanţat de MOL România. Anunţul de lansare a programului este publicat anual, în luna mai, cei interesaţi având la dispoziţie o lună pentru a se înscrie. În cadrul programului, un solicitant poate să obţină finanţare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a cumpăra echipamente şi materiale. Programul MOL de promovare a talentelor are o tradiţie de 13 ani.

Rezultate

Fondurile puse la dispoziţia beneficiarilor asigură materiale, echipamente sportive, instrumente muzicale şi accesorii pe de o parte, iar pe de alta parte contribuie la acoperirea cheltuielilor de deplasare în cantonamente sau la competiţii naţionale şi internaţionale. În cei 13 ani de existenţă a programului au fost acordate finanţări în valoare de peste

3,78 mil. lei, pentru 2.186 de tineri sportivi şi artişti, dintre care unii au obţinut finanţare în cadrul mai multor ediţii. Aceste sponsorizări au fost acordate în cadrul celor 1.724 de proiecte câştigătoare, finanţate în aceşti ani.


Cifră de afaceri netă în anul 2017

5,46 mld. lei

Profit net în 2017

183,2 mil. lei

Număr de angajaţi

228

Valoarea investiţiei (anual)

560.000 lei

Valoarea investiţiei (total)

3,8 mil. lei

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.