În România, 130 de oameni mor zilnic de cancer, deşi ar avea şanse reale de supravieţuire

Postat la 25 iulie 2017 572 afişări

Bolnavii de cancer din Braşov trebuie să meargă la Cluj, Iaşi sau Bucureşti pentru tratamentul gratuit, după ce, de mai bine de cinci ani, secţia de Radioterapie a Spitalului Judeţean a fost închisă, singurul centru care are accelerator de particule în judeţ fiind privat, scrie Mediafax.

În România, 130 de oameni mor zilnic de cancer, deşi ar avea şanse reale de supravieţuire

Dacă nu au bani pentru radioterapie în sistem privat, bolnavii de cancer din Braşov aşteaptă două-trei luni să ajungă la centrele de stat din Cluj, Iaşi sau Bucureşti, pentru a beneficia de terapie gratuită, iar aşteptarea de multe ori face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

În timp ce oamenii mor, autorităţile locale şi cele centrale par să se contrazică: pe de o parte, reprezentanţii judeţului Braşov, care ar trebui să construiască un buncăr în care să funcţioneze acceleratorul de particule, spun că mai întâi aşteaptă dovada că aparatul va ajunge la ei şi apoi vor construi adăpostul, în timp ce reprezentanţii Asociaţiei Bolnavilor de Cancer, care au făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii, au fost informaţi că o condiţie pentru care Braşovul ar primi un aparat de radioterapie ar fi construirea unui buncăr special.

Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.