Avertisment dur pentru economia europeană: Italia trece printr-o lună de miere care se va termina brusc în două luni

Autor: Alex Ciutacu Postat la 05 decembrie 2018 93 afişări

Avertisment dur pentru economia europeană: Italia trece printr-o lună de miere care se va termina brusc în două luni

Guvernul de la Roma trece printr-o perioadă de tip „lună de miere”, câştigând din ce în ce mai multă popularitate între graniţele ţării, însă această perioadă nu va dura mai mult de două sau trei luni, avertizează fostul premier italian Enrico Letta, citat de CNBC.

Coaliţia formată din partidul de stânga M5S şi partidul de dreapta Lega a venit la putere în luna iunie. Aceştia au promis să reinventeze economia, să dea bani oamenilor săraci şi să reducă majoritatea taxelor.

Aceste promisiuni, împreună cu atitudinea populaţiei anti-migranţi şi cu impunerile fiscale drastice pe care le cere Bruxellesul, au atras o popularitatea imensă pentru premier, vicepremier şi liderii partidelor de la guvernare.

În acelaşi timp, partidele din opoziţie, printre care şi liberalii de la Partido Democratico, încearcă din răsputeri să se lupte cu sentimentul populist.

„Italia de astăzi trăieşte o lună de miere din perspectiva guvernului”, a transmis Letta pentru CNBC. „Cred că în următoarele două trei luni această sitaţie se va schimba. Problema cheie este cum pregătim o opoziţie nouă, cu idei noi şi nu care încearcă să repete aceleaşi greşeli”.

Guvernul italian se află în discuţii aprinse cu Comisia europeană cu privire la bugetul Italiei pentru 2019, încât şefii structurii europene, cere guvernului de la Roma să se încadreze într-o ţintă de deficit redusă, pentru a-şi asigura sustenabilitatea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
luna de miere,
roma,
fost premier

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.