Sanofi-Aventis si FM Logistic investesc 700.000 de euro pentru o platforma de distributie a medicamentelor

Postat la 19 noiembrie 2010 89 afişări

Noua platforma de depozitare se intinde pe o suprafata totala de 2.500 mp si are o capacitate de depozitare de 3.500 paleti, echivalentul a 5,5 milioane de cutii cu medicamente vandute in medie pe luna.

Parteneriatul dintre Sanofi-Aventis si FM Logistic in Romania a fost incheiat pe o perioada de cinci ani si include servicii de management al platformei de depozitare in conformitate cu cerintele si normele europene GSP (Good Storage Practices) si GDP (Good Distribution Practices) corespunzatoare produselor farmaceutice, incluzand servicii logistice de receptionare, depozitare, manipulare si pregatire pentru expeditie, precum si gestionarea informatica a fluxurilor de produse.

Noua platforma este in prezent singurul depozit utilizat pentru distributia produselor Sanofi-Aventis fabricate in Romania, precum si a celor fabricate in restul Uniunii Europene si in Turcia. Prin intermediul actualului centru de distributie se deruleaza intreaga activitate comerciala a grupului in Romania. Centrul este operational din luna aprilie, de cand au fost livrate catre parteneri si pacienti peste 32 milioane de unitati comerciale. In acelasi timp, depozitul pe care grupul il detine in Bucuresti va continua sa isi desfasoare activitatea ca depozit de producator al Zentiva.

"In urma preluarii Zentiva de catre Sanofi-Aventis, in martie 2009, a rezultat un portofoliu cu peste 350 de produse disponibile si cu volume foarte mari. Una din 8 cutii cu medicamente distribuita la nivel national este produsa de Sanofi-Aventis. Suntem lideri in volum, cu o prezenta nationala puternica pe toate segmentele de distributie: farmacii, spitale si programe nationale. Decizia deschiderii unei noi platforme de depozitare a venit asadar ca urmare a nevoii de unificare si optimizare a procesului de distributie", a declarat Dan Ivan, Country Head al Sanofi-Aventis Romania.

"Segmentul farmaceutic reprezinta o directie strategica de dezvoltare pentru FM Logistic, dovada fiind si achizitia in iulie 2010 a pachetului majoritar de actiuni al companiei Aexxdis, lider european in logistica produselor farmaceutice. Aceasta tranzactie reprezinta dovada ca una din directiile strategice de business la nivel de grup este extinderea zonei de expertiza logistica de la produsul logistic standard la cel farmaceutic", a declarat Catalin Olteanu-Heel, General Manager FM Romania.

Valoarea investitiei necesare adaptarii depozitului din Chiajna la standardele de calitate specifice industriei a fost de peste 700.000 de euro, a precizat Olteanu-Heel.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/sanofi-aventis-si-fm-logistic-investesc-700-000-de-euro-pentru-o-platforma-de-distributie-a-medicamentelor-7732701
7732701
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.