Preturile apartamentelor stagneaza

Postat la 08 iulie 2008 20 afişări

Preturile apartamentelor din Bucuresti au inregistrat oscilatii foarte reduse luna trecuta, cele ale apartamentelor noi mentinandu-se la acelasi nivel in timp ce preturile apartamentelor vechi au inregistrat o scadere de sub 1%

Luna iunie a acestui an a intrerupt tendinta oscilanta prezenta pe piata rezidentiala inca de la inceputul lui 2008. Bucharest Real Estate Index (BREI), indicele calculat lunar de divizia de proiecte rezidentiale a Colliers International, a inregistrat in luna iunie o valoare de 1834 euro/mp, noua unitati sub valoarea din mai. La nivel global nu se poate afirma ca BREI a suferit o scadere, aceste mici fluctuatii fiind mai degraba caracteristice unei perioade de stagnare a pietei.

 

BREI-N (Indicele apartamentelor noi) se situeaza la acelasi nivel ca cel inregistrat in luna precedenta si anume de 1909 Euro/mp, in timp ce BREI-V (indicele apartamentelor vechi) inregistreaza cea mai mica scadere din acest an, coborand de la valoarea de 1808 in luna mai la 1794 euro/mp in iunie. Avand in vedere ca scaderea BREI-V este foarte mica, sub 1%, aceasta poate fi interpretata si ca o stagnare urmand ca luna iulie sa confirme acest lucru sau sa dezvaluie un nou trend.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/preturile-apartamentelor-stagneaza-2764970
2764970
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.