Interfruct, Albinuta si Profi cercetate de Consiliul Concurentei

Postat la 09 octombrie 2009 36 afişări

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie pe piata comercializarii fructelor si legumelor din Bucuresti, privind o posibila intelegere privind fixarea preturilor intre Interfruct, Albinuta si Profi.

Inspectorii de concurenta au efectuat vizite simultane, neanuntate la sediile societatilor investigate.

"Intelegerile privind fixarea preturilor reprezinta o abatere de la principiul liberei concurente si afecteaza interesele consumatorilor finali", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Daca cele 3 companii vor fi gasite vinovate, ele risca amenzi ce pot ajunge pana la 10% din cifra de afaceri.

Interfruct este un importator si distribuitor de fructe si legume proaspete, care are printre clienti retailerii Billa, XXL, Penny Market, Auchan, Albinuta, Cora si Profi.

Profi, reteaua de magazine de tip discount, a achizitionat supermarketurile Albinuta in 2007, de la compania lituaniana Maxima LT, pentru suma de 7,5 milioane euro.

Profi a realizat in 2008 o cifra de afaceri de 94,5 milioane euro, iar in prima jumatate a anului a anuntat afaceri de 63,5 milioane euro, cu 45% mai mari fata de perioada similara a anului trecut.

Pe segmentul discount, Profi concureaza cu Kaufland, Penny Market, Plus Discount si Minimax.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Interfruct,
Albinuta,
Profi
/actualitate/afaceri/interfruct-albinuta-si-profi-cercetate-de-consiliul-concurentei-4975451
4975451
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.