FlyNova: Crestere de 2,4 ori in 2009

Postat la 10 februarie 2009 11 afişări

FlyNova, divizia locala a grupului Novatours, cel mai mare tour-operator din tarile baltice, vizeaza o cifra de afaceri de 6 milioane de euro in 2009, fata de venituri de 2,5 milioane de euro anul trecut.

Reprezentanta din Romania, lansata in martie 2008 si cu un prim zbor efectuat la o luna dupa inaugurare, estimase initial venituri de 10 milioane de euro pentru cele noua luni din 2008, dar si-a revizuit ulterior asteptarile la 2,6 milioane de euro.

Raimondas Useckas, CEO-ul FlyNova, este insa increzator ca, in ciuda climatului dificil, va atinge cele 6 milioane de euro anul acesta, o valoare de doua ori si jumatate mai mare decat cea atinsa anul trecut. Motivati consta pe de o parte, in operarea de-a lungul intregului an, si de cealalta parte, in extinderea ofertei de servicii.

Numarul zborurilor saptamanale va ajunge la 7 pe saptamana in sezonul de vara: patru catre Turcia (doar doua in afara sezonului), doua catre Grecia si unul cu destinatia Rhodos. Fata de anul trecut, au fost adaugate charterul catre Rhodos si doua zboruri saptamanale catre Turcia (anul trecut catre Turcia au fost operate doar doua pe tot parcursul sezonului).

Compania a inclus in oferta sa si servicii de cazare in Bulgaria, Grecia si Turcia si a venit cu doua promotii noi: garantarea pretului pentru vacantele rezervate si discounturi pentru turistii cu varste peste 65 de ani. Obiectivul FlyNova este sa transporte 12.000 de turisti in 2009, dupa ce in 2008, numarul acestora a fost de 5.000.

Preturile se mentin la acelasi nivel, a mai spus Useckas, majorarea tarifelor practicate de hotelieri cu pana la 20% fiind compensata de reducerea pretului petrolului. In ceea ce priveste piata tour-operatorilor din Romania, CEO-ul FlyNova considera ca incepand de anul acesta va incepe sa se consolideze.

„2009 va fi un an plin de provocari pentru toti jucatorii din industrie. Dupa calculele mele, exista peste 20 de tour-operatori in Romania. Probabil ca nu toti vor ramâne activi in piata, unii dintre ei fiind nevoiti sa se orienteze catre alte sectoare de activitate. De fapt, cativa tour-operatori au anuntat deja ca nu vor opera chartere anul acesta, deci vor fi nevoiti sa actioneze mai mult ca agentii de turism decat ca tour-operatori.”

De aceea, compania estimeaza o cota de piata de 6% si vrea sa intre in topul primilor zece tour-operatori din Romania. Estimarile FlyNova in ceea ce priveste capacitatea vacantelor charter pentru 2009 este de 200.000 de locuri oferite turistilor români.

Cititi mai multe despre tour-operatorii internationali care opereaza in Romania pe www.businessmagazin.ro.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FlyNova,
crestere,
Raimondas Useckas,
charter
/actualitate/afaceri/flynova-crestere-de-2-4-ori-in-2009-3891177
3891177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.