Enterprise Investors a platit 66 milioane euro pentru reteaua Profi

Postat la 19 noiembrie 2009 12 afişări

Enterprise Investors, cel mai mare fond de investitii din Europa Centrala si de Est, a semnat contractul de cumparare a retelei de discount Profi Rom Food, tranzactia ridicandu-se la valoarea de 66 milioane euro.

La conducerea retelei Profi va veni Hunther Grieb, care a mai ocupat functiile de director general al Kaufland Romania si diretor financiar al retailerului de bricolaj Obi.

Enterprise Investors revine in piata de retail la doi ani dupa vanzarea retelei de supermarketuri Artima, catre grupul francez Carrefour, pentru suma de 21 milioane euro.

Reteaua de discount condusa pana de curand de Caius Crisan este o franciza a grupului franco-blegian Louis Dekhaize, din care face parte si retailerul Cora. Profi a fost primul discounter care a intrat pe piata din Romania, prin deschiderea unui magazin in anul 2000 la Timisoara.

In 2007, Profi si-a continuat expansiunea prin intrarea pe piata Capitalei dupa achizitia retelei de supermarketuri Albinuta, pentru suma de 8 milioane de euro.

In present, Profi are o retea formata din 65 de magazine, iar in anul 2008 a raportat o cifra de afaceri de 142 milioane euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retail,
Enterprise Investors,
Profi,
Artima
/actualitate/afaceri/enterprise-investors-a-platit-66-milioane-euro-pentru-reteaua-profi-5116842
5116842
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.