Colliers: Preturile apartamentelor vechi stagneaza

Postat la 06 iulie 2009 31 afişări

Preturile apartamentelor vechi din Bucuresti au fost in iunie la un nivel aproape identic cu cel din luna mai, potrivit indicelui imobiliar BREI – Vechi, calculat de catre compania de consultanta imobiliara Colliers International

Valoarea BREI-Vechi pentru luna iunie este de 1.126 euro pe metru patrat (valoarea include TVA si este valabila pentru suprafata construita plus terase), valoare aproape identica cu cea a lunii mai, cand BREI-Vechi inregistra 1.131 euro pe metru patrat.

 

"Intentia de a lansa programul „Prima casa” nu a produs un impact puternic asupra pietei imobiliare. Desi exista zvonul ca apartamentele s-ar fi scumpit in ultima perioada, din datele BREI reise ca piata nu s-a modificat. Apartamentele de doua camere au fost usor afectate de noul program, in sensul ca vanzatorii ce detin astfel de unitati nu au mai fost dispusi sa negocieze atat de mult pretul de tranzactie, iar cei nou intrati pe piata au afisat preturi usor mai ridicate decat pana acum. Global, insa, aceste tendinte de nisa se pierd, neafectand media de pret fata de luna trecuta. Se sesizeaza cresteri usoare ale BREI-Vechi in sectoarele 2, 5 si 6 si scaderi foarte usoare in sectoarele 1 si 4, in timp ce sectorul 3 nu s-a miscat", se spune in analiza lunara realizata de Colliers.

 

Compania nu a comunicat valoarea preturilor medii din luna iunie pentru apartamentele noi, BREI – Nou urmand a fi publicat luna viitoare, indicele si metodele de calcul urmand sa fie supuse unor ajustari, potrivit rerprezentantilor Colliers. " In 2007 si 2008, cand piata era relativ omogena, nefiind diferente sesizabile de directie intre proiectele rezidentiale, analiza unui esantion de 12 proiecte din piata apartamentelor noi era suficienta pentru a surprinde tendinta pe piata. Incepand cu primele luni ale lui 2009, pe masura ce vanzarile de apartamente au inregistrat cateva luni consecutive de diminuari, dezvoltatorii au inceput sa reactioneze diferit", in calcularea indicelui urmand sa fie luate in seama mult mai multe proiecte rezidentiale. In calcularea indicelui BREI se folosesc si date din monitorizarea imobiliara AnunturiParticulari.ro

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/colliers-preturile-apartamentelor-vechi-stagneaza-4619542
4619542
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.