Colliers: Preturile apartamentelor vechi au scazut cu 2%

Postat la 13 martie 2009 51 afişări

Preturile apartamentelor vechi din Bucuresti a scazut in luna ianuarie cu 2%, potrivit Bucharest Real Estate Index (BREI), realizat de catre compania de consultanta imobiliara Colliers International

Cu un an in urma, in februarie, BREI inregistra prima scadere a valorii sale globale din istoria existentei indicelui - monitorizarea preturilor cu ajutorul BREI a inceput in 2005. A urmat apoi o crestere in luna martie, pentru ca restul anului 2008 sa se inregistreze stagnari sau scaderi consecutive de pret.

 

La inceputul lui 2009, BREI a scazut in cu 1% in luna februarie fata de luna precedenta (n. red. noua valoare este de 1.489 euro pe metru patrat construit, inclusiv terasele) ca urmare a scaderii de 2% a preturilor apartamentelor vechi, in timp ce preturile apartamentelor noi – a doua componenta a BREI – au ramas constante, potrivit Colliers International. Preturile medii ale apartamentelor noi din Bucuresti s-au situat, in luna februarie, la valoarea de 1778 de euro pe metru patrat construit (inclusiv terasele, TVA inclus).

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/colliers-preturile-apartamentelor-vechi-au-scazut-cu-2-4046406
4046406
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.