Colliers: Preturile apartamentelor, -2% in ianuarie

Postat la 18 februarie 2009 10 afişări

Indicele imobiliar calculat de catre compania de consultanta imobiliara Colliers International, Bucharest Real Estate Index (BREI), a inregistrat o scadere de 2% in luna ianuarie din 2009, fata de ultima luna a anului trecut

Valoarea BREI pentru luna ianuarie este de 1.506 euro/mp (suprafata construita plus terase), cu 34 de euro/mp mai mica decat cea inregistrata in decembrie 2008. La nivelul componentelor sale, BREI-V (indicele preturilor pentru apartamentele vechi) a inregistrat o scadere de 3%, in timp ce BREI-N, indicele preturilor apartamentelor noi, a scazut cu un procent.

 

Potrivit analistilor Colliers, pentru prima oara dupa iulie 2008 asistam la o crestere semnificativa a unui sector, cea a sectorului 1, care a crescut cu 7%; preturile apartamentelor din restul sectoarelor au inregistrat scaderi cuprinse intre 2% si 6%..

 

Cea mai mica valoare o are in continuare indicele sectorului 6, de 1.111 de euro pe metru patrat, iar cea mai ridicata valoare - sectorul 1, cu 1.990 euro pe metru patrat.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
preturi,
apartamente,
Bucuresti,
Colliers,
BREI
/actualitate/afaceri/colliers-preturile-apartamentelor-2-in-ianuarie-3946129
3946129
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.