Reţeta admiraţiei

Postat la 04 decembrie 2023 29 afişări

Reţeta admiraţiei

Ce anume influenţează admiraţia? Care sunt factorii care determină liderii din mediul de afaceri să acorde voturi pentru alţi reprezentanţi din business? Succesul afacerilor pe care le conduc, corectitudinea, carisma, stilul de leadership, felul în care îşi construiesc relaţiile în sfera de business, istoricul, notoritatea sunt câţiva din factorii cheie care determină, an de an, ca în cele 100 de poziţii ale catalogului Cei mai admiraţi CEO să regăsim, de regulă, cam două treimi dintre cei care au primit şi în anul precedent girul admiraţiei mediului de business.

Încă de la lansarea lui, acest produs şi-a asumat că este unul subiectiv. Dincolo de metodologia riguroasă de realizare a clasamentului, acesta nu face decât să reunească o serie de voturi subiective. A 14-a ediţie a acestui catalog vă prezintă 100 de lideri de afaceri care au primit, anul acesta, cel mai mare număr de voturi din partea mediului de afaceri care oglindesc preţuirea celorlaţi.

De-a lungul timpului, am văzut intrări sau ieşiri spectaculoase din acest top. Uneori, eşecul a fost penalizat, alteori liderii au pierdut contactul cu piaţa locală. Cert este că imaginea nu este un bun intrinsec, iar admiraţia este, aşa cum spunea celebrul sculptor francez August Rodin, „un vin generos pentru spirite nobile”. Fie că este vorba despre admiraţie din partea propriei echipe, fie că sfera este extinsă la nivelul partenerilor de afaceri, admiraţia e un bun intangibil pe care orice lider îl poate câştiga în timp

Acesta este un top al preferinţelor, al PR-ului personal, al imaginii, al reţelei de business construite de-a lungul carierei. Vă invităm, aşadar, să vă prezentaţi poveştile personale şi de afaceri cititorilor noştri şi nu numai. Pentru că imaginea contează. Chiar şi (sau poate tocmai) în afaceri.

Ioana Mihai-Andrei este editor BUSINESS Magazin

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.