Falsa problema a deficitului

Postat la 09 decembrie 2008 13 afişări

Cat de agresiva ar trebui sa fie administratia SUA in incercarea de a revigora economia? Multi economisti, inclusiv subsemnatul, cer o interventie fiscala pe scara larga. Altii se tem de povara unui deficit bugetar crescut asupra generatiilor viitoare.

Dar cei care se ingrijoreaza cu privire la deficit gresesc. In actualele conditii, nu exista o contradictie intre ce este bun pe termen scurt si ce este bun pe termen lung; o interventie fiscala extinsa va imbunatati perspectivele pe termen lung ale economiei.

 

Asertiunile ca deficitul bugetar crescut inrautateste perspectivele economiei pe termen lung se bazeaza pe ideea ca imprumuturile de la guvern vor descuraja investitiile private - adica guvernul, aruncand cantitati mari de credite in piata, ar reduce apetitul mediului de afaceri de a cheltui pe noi fabrici si echipamente si aceasta ar aduce pe termen lung o reducere a ritmului de crestere a economiei.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
ultimul cuvant,
Paul Krugman
/opinii/falsa-problema-a-deficitului-3642361
3642361
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.