Tineri manageri de top 2016: Călin Matei, director general adjunct Groupama Asigurări

Autor: Ioana Matei Postat la 17 decembrie 2016 490 afişări

Tineri manageri de top 2016: Călin Matei, director general adjunct Groupama Asigurări

39 DE ANI   /   DIRECTOR GENERAL ADJUNCT   /   GROUPAMA ASIGURĂRI

CIFRĂ DE AFACERI ÎN 2015:  805 milioane de lei

CIFRA DE AFACERI ÎN  2014: 711 milioane de lei

PROFIT ÎN 2015: 23 milioane de lei

PROFIT ÎN 2014: 13,5 milioane de lei

Călin Matei a acumulat o experienţă de 17 ani în industria asigurărilor, optând pentru acest domeniu încă din 1999, când piaţa asigurărilor se afla la început în România, şi este director general adjunct al Groupama Asigurări din 2011. Compania pe care o conduce a consemnat anul trecut o creştere cu 14% faţă de 2014 a liniei asigurărilor nonviaţă (759 milioane lei) şi o îmbunătăţire cu 14% a rezultatului tehnic net după comisionare. Totodată, în 2015, asigurările agricole au crescut cu 41%, Groupama Asigurări fiind lider pe această linie de business.

Asigurările de sănătate şi accidente au ajuns la 15 milioane lei, înregistrând o creştere de 44% ca urmare a dezvoltării progresive a portofoliului de clienţi (până la 50.000 de persoane asigurate), potrivit directorului general adjunct al companiei. Compania şi-a consolidat şi statutul de asigurător cu cel mai mic număr de reclamaţii la ASF din top 5 companii de asigurări compozite. Călin Matei coordonează în prezent o echipă formată din 94 de persoane care fac parte din următoarele structuri: divizia Tehnic Non Viaţă, departamentul Subscriere Asigurări Agricole, direcţia Tarifare şi Dezvoltare Produse, divizia Tehnic Viaţă, departamentul Asigurări de Sănătate şi direcţia Parteneriate Strategice Bancassurance.

Directorul general adjunct al Groupama Asigurări şi-a început cariera în asigurări imediat  după absolvirea Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Matematică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice. Călin Matei spune că şi-a făcut „ucenicia“ la Garanti Asigurări, ocupând apoi poziţii de management la ABC Asigurări Reasigurări şi la DELTA Asigurări S.A. În perioada noiembrie 2004 - iunie 2006 a urmat cursuri de actuariat la Universitatea Corvinus din Budapesta. După achiziţia din 2008 a OTP Asigurări, unde ocupa poziţia de director general adjunct şi era totodată membru al directoratului OTP Fond de Pensii SA, a fost cooptat şi în comitetul de fuziune al Groupama Asigurări, fiind direct responsabil de coordonarea integrării diviziilor Viaţă şi Bancassurance.

Acesta a fost unul dintre cele mai mari provocări din cariera sa, pe care o priveşte  drept o oportunitate pe care nu mulţi au ocazia să o trăiască într-o carieră. „Cele mai importante momente sunt însă legate de oameni, mai ales aceia care îţi oferă încrederea lor în momente care ajung mai apoi să fie determinante pentru dezvoltarea şi respectiv cariera ta“, spune Matei.  Descrie intrarea pe profit a companiei, în 2014, după cinci ani de la intrarea pe piaţa din România, drept cea mai mare reuşită şi un efort susţinut al întregii echipe Groupama Asigurări. „Totodată, dacă ar fi să aleg o reuşită, cea mai mare, aceasta este echipa mea. Pe lângă rezultatele pe care le obţii, calitatea oamenilor care te înconjoară şi a relaţiei pe care o construieşti cu ei este măsura succesului.“

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.