Vrei un sat întreg doar pentru tine? Iată unde sunt cele peste 100 de localităţi abandonate din România

Postat la 16 decembrie 2016 459 afişări

 Vrei un sat întreg doar pentru tine? Iată unde sunt cele peste 100 de localităţi abandonate din România

In Romania exista zeci de localitati pustiite ce nu au locuitori. Aceste localitati exista in datele publice administrate de multe din institutiile Romaniei, insa ele ar trebui radiate din evidente. O echipa de pasionati a gasit si a centralizat localitatile parasite din tara noastra, a facut o aplicatie de harta interactiva cuprinzatoare si a lansat un proiect care documenteaza situatia „localitatilor fantoma” din Romania cu scopul de a face ordine in datele administrative de la noi.

 

De la localitatea fara nici un om, dar cu zeci de oi, vaci si porci, pana la satul fara locuitori, dar cu o firma inregistrata la Registrul Comertului

126 de localitati din Romania sunt „fictive”. Fie nu mai au nici un locuitor conform ultimului Recensamant, fie in realitate se afla acum pe fundul unui lac de acumulare sau au disparut complet de pe fata Pamantului. Unele sate nu mai au nici o constructie, nu au cai de acces, insa ele continua sa ramana in bazele de date oficiale ale statului roman.

Cititi mai multe pe timisoarastiri.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
lipsa,
locuitori,
institutii,
publicare,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.