Agenda celor mai puternici CEO în 2013 - Eric Stab, GDF Suez Energy România

Autor: Ioana Matei Postat la 01 martie 2013 141 afişări

Business Magazin a decis să-i întrebe pe conducătorii companiilor care sunt cele mai importante trei puncte de pe agenda lor de afaceri în acest an.

În calitate de CEO al unei companii de talia GDF SUEZ Energy România, care deserveşte 1,4 milioane de clienţi, acord o atenţie deosebită şi permanentă siguranţei de aprovizionare a clienţilor noştri, securităţii persoanelor şi bunurilor şi calităţii serviciilor furnizate. Sunt trei subiecte foarte importante pentru o companie energetică. Primul presupune un dialog permanent şi relaţii durabile cu producătorii de gaze, cu importatorii, cu Transgaz şi autorităţile publice. Politica de securitate a persoanelor şi a bunurilor reprezintă, de asemenea, o resposabilitate esenţială, ea fiind o componentă integrantă a profesionalismului nostru. În ceea ce priveşte calitatea serviciilor, ea este o condiţie indispensabilă pentru fidelizarea şi satisfacerea clienţilor noştri, de o importanţă majoră atât pentru mine, cât şi pentru angajaţii companiei.

Al doilea punct care-mi reţine atenţia şi care este în prezent, indu-bitabil, principalul motiv de preocupare ţine de aspectul reglementar, caracterizat printr-o instabilitate pronunţată şi incertitudine. Dialogul cu autorităţile publice asupra necesităţii de a crea investitorilor premisele unei predictibilităţi pe termen lung, exprimate prin angajamente ferme şi care să fie respectate, reprezintă o prioritate majoră. Predictibilitatea mediului economic şi a cadrului de reglementare, cât şi dialogul permanent cu companiile din sectorul energetic sunt condiţii esenţiale pentru relansarea economiei ţării prin încurajarea investiţiilor. Orice măsură luată fără un calcul de impact temeinic şi fără consultarea cuvenită a tuturor actorilor pieţei poate antrena încetinirea sau chiar stoparea investiţiilor de care România are nevoie, mai ales în sectorul energetic.

Cea de-a treia preocupare majoră se referă la contribuţia companiei la evoluţia strategiei energetice a României şi mai ales a optimizării mixului energetic care rămâne o provocare importantă. Aceasta presupune, pe de o parte, dezvoltarea energiilor regenerabile, iar pe de altă parte înlocuirea progresivă, dar într-un ritm susţinut, a capacităţilor de producţie învechite, cât şi luarea unor măsuri pentru eficienţa energetică. Contribuţia noastră la dezvoltarea energiilor regenerabile se traduce prin dezvoltarea de parcuri eoliene, primul finalizat de curând, iar construcţia celui de-al doilea este programată să înceapă în viitorul apropiat. Continuăm, de asemenea, procesul de modernizare a reţelei de distribuţie a gazelor. Eficienţa energetică reprezintă cel mai bun răspuns pe care România îl poate aduce pentru a contracara scumpirea graduală a preţului la energie şi a amortiza impactul acesteia în facturile consumatorilor, în paralel cu implementarea unor mecanisme de protecţie a consumatorilor vulnerabili.


Eric Stab este PREŞEDINTE şi DIRECTOR GENERAL AL GDF SUEZ ENERGY ROMÂNIA.

Urmărește Business Magazin

/cover-story/agenda-celor-mai-puternici-ceo-in-2013-eric-stab-gdf-suez-energy-romania-10620759
10620759
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.