OLX Online Services | Indexul T.R.A.I.

Postat la 03 februarie 2023 60 afişări

OLX Online Services | Indexul T.R.A.I.

Indexul T.R.A.I. este un instrument util la nivel naţional pentru cei aflaţi în căutarea unei locuinţe, în privinţa alegerii cartierului.

Descrierea inovaţiei:

Indexul T.R.A.I. este un indicator de calitate a vieţii la nivel de cartier, lansat în octombrie 2022 de Storia.ro, platforma imobiliară cu cele mai multe anunţuri din România. El strânge la un loc date despre fluiditatea traficului, densitatea punctelor de interes (magazine, restaurante, mijloace de transport, şcoli, parcuri etc.), calitatea aerului şi preţurile imobiliarelor, într-un index disponibil online tuturor. Datele sunt luate din Google Traffic, Google Places, Airly şi de pe Storia.ro şi măsoară calitatea vieţii în peste 500 de cartiere din România. Conform unui studiu Storia.ro, 31% dintre cumpărători ajung să regrete achiziţia imobiliară, astfel că ne pregătim insuficient pentru probabil cea mai importantă decizie financiară din viaţă. „Ne-am dorit să îi susţinem pe cei aflaţi în căutarea unei locuinţe cu informaţii care să-i ajute să-şi aleagă viitorul cartier,

neexistând suficiente date obiective în piaţă pe acest subiect”, spune Monica Dudău, Marketing Manager Storia.ro & OLX Imobiliare. Investiţia necesară a fost de peste 100.000 de euro, dar indexul este în continuă dezvoltare, el urmând să acopere tot mai multe cartiere ale României şi să includă mai multe criterii, pentru a putea arăta o imagine cât mai realistă asupra calităţii vieţii la nivel de cartier. Iniţiatorul proiectului este Monica Dudău - Marketing Manager Storia.ro & OLX Imobiliare - ea coordonează echipa de marketing şi activităţile de marketing ale celui mai mare ecosistem de anunţuri imobiliare din România.

Elementul de noutate:

Nu există un index similar în România şi reprezentanţii companiei spun că nu au identificat acelaşi proiect în nicio altă ţară. Deşi o parte din datele folosite pentru platformă sunt date publice (cu un cost), ele nu au fost puse la un loc şi analizate la nivel de cartier în acest mod până acum. Astfel, ei au dat un nou rol datelor publice şi le-au combinat cu date proprii pentru a construi un nou instrument prin care să vină în ajutorul celor care îşi caută o locuinţă. De asemenea, amploarea proiectului aduce şi ea inovaţie, analizând zilnic milioane de puncte de date din peste 500 de cartiere din România.

Efectele inovaţiei:

În cele două luni de la lansare, indexul T.R.A.I. a fost folosit de peste 200.000 de oameni. De asemenea, au văzut un interes şi din partea autorităţilor pentru folosirea indexului în procesul de planificare urbană. Proiectul este însă la început, iar creatorii acestuia îl văd ca pe o investiţie pe termen lung al platformei Storia.ro, astfel că urmează să-l dezvolte şi amplifice pe parcursul unei perioade îndelungate.

Monica Dudău - Marketing Manager Storia.ro & OLX Imobiliare

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.