O iluzie rentabila

Postat la 17 aprilie 2007 1 afişăre

Software-ul pentru virtualizare permite ca un singur calculator sa se comporte ca si cand ar fi vorba de mai multe si un server ca si cand ar fi mai multe - ceea ce deschide pentru companii mai multe avantaje.

 

Mai ieftin. Pentru ca un server se comporta ca si cum de fapt ar fi mai multe, sunt necesare mai putine achizitii hardware. Cei de la VMware spun ca economia de bani se situeaza intre 29% si 64% fata de optiunea clasica.

 

Mai simplu. Mai putine echipamente inseamna mai putine servere de intretinut. Software-ul de monitorizare urmareste permanent activitatea centrului de date si solicita resurse in mod diferit fiecarui server, in functie de nevoi, modificand automat solicitarile catre echipamente.

 

Mai liber. Pana acum, producatorii de software si de hardware aveau o putere considerabila asupra cumparatorilor, care nu aveau alta varianta decat sa cumpere in continuare aceeasi marca de produse. Virtualizarea permite managerilor IT sa schimbe orice produs software sau hardware cu un altul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
O iluzie rentabila
/business-hi-tech/o-iluzie-rentabila-1008893
1008893
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.