Intra in Europa via Internet

Postat la 17 februarie 2006 1 afişăre

Companiile care cauta parteneri de afaceri in Europa - clienti, furnizori sau, de ce nu, concurenti cu care vor da piept dupa extinderea UE - pot afla direct de pe www.europages.net care este situatia pe segmentul de industrie pe care activeaza.

Companiile care cauta parteneri de afaceri in Europa - clienti, furnizori sau, de ce nu, concurenti cu care vor da piept dupa extinderea UE - pot afla direct de pe www.europages.net care este situatia pe segmentul de industrie pe care activeaza.

 

Site-ul este impartit in doua zone principale: directorul cu informatii despre companii si zona stricta de afaceri, unde sunt afisate diverse oferte ale firmelor deja inregistrate. Portalul companiilor europene contine peste 550.000 de firme, mici si medii, din peste 30 de tari europene. Aceasta pagina atrage lunar peste 1,1 milioane de vizitatori din 160 de tari ale lumii, al caror interes este sa-si dezvolte afacerile. Cam 850.000 de oameni cauta in fiecare luna oportunitati de afaceri in baza de date Europages, iar 250.000 plaseaza oferte in sectiunea de business. Toti acesti vizitatori efectueaza in pagina de net cam doua milioane de cautari in fiecare luna.

 

E de la sine inteles ca, pe langa o vizibilitate buna in Europa, prezenta in catalog ofera un plus de credibilitate pentru companiile est-europene care vor sa fie jucatori pe piata batranului continent. Pentru cei care ofera servicii de outsourcing, site-ul ar putea sa fie solutia pentru a prinde contracte de nivel european. Conform statisticilor, companiile care s-au listat in acest director au castigat in medie cu 115 mai multe contracte pe an, 75% dintre acestea fiind realizate direct cu ajutorul Internetului.

 

Directorul cuprinde cam 80% dintre companiile mici si mijlocii ce activeaza in spatiul european, inclusiv zona estica. Informatiile de pe site sunt disponibile si pe CD-Rom sau in varianta tiparita, in 25 de limbi, inclusiv romana (www.europages.net/ro/). Online, informatiile sunt impartite pe categorii, in peste 100 de rubrici, iar site-ul are si un puternic motor de cautare dupa cuvinte-cheie (sunt acoperite 94.000 de produse si servicii). De asemenea, se pot da cautari dupa numele companiei, dupa regiunea de origine a companiei sau dupa profilul firmei.

 

Prezenta in acest director nu este gratuita. Tarifele le gasiti pe portal. Site-ul ofera companiilor mici posibilitatea sa prezinte si gratuit o serie de oferte in zona de afaceri, unde anunturile sunt afisate gratis timp de o luna, cu posibilitatea de prelungire contra cost, daca solutia s-a dovedit viabila. Pentru acest serviciu este necesara inregistrarea pe site, gratuita, prin completarea unui formular online. Utilizatorii mai pot alege sa primeasca alerte prin e-mail pentru a afla cele mai noi oferte sau pot instala gratuit o aplicatie care faciliteaza cautarea firmelor in baza de date a Europages.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Intra in Europa via Internet
/business-hi-tech/intra-in-europa-via-internet-978649
978649
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.