Businessman in blogosfera

Postat la 17 ianuarie 2006 1 afişăre

Cunoscut mai degraba ca o metoda de relaxare si, eventual, de a-i tine pe prieteni la curent cu ultimele noutati din viata personala, blogul se poate insa transforma intr-un business profitabil.

Cunoscut mai degraba ca o metoda de relaxare si, eventual, de a-i tine pe prieteni la curent cu ultimele noutati din viata personala, blogul se poate insa transforma intr-un business profitabil.

In ultimii trei ani, blogurile (jurnale personale online) au explodat si au generat venituri de peste 800 de milioane de dolari. Secretul pentru a directiona macar o parte din acesti bani in contul dumneavoastra este sa lansati cat mai repede propriul blog, insa - atentie! - este foarte important modul in care pregatiti acest pas. Pentru a castiga bani din publicarea de bloguri, este bine sa va orientati catre o nisa neexplorata inca. Acesta este doar unul dintre sfaturile publicate pe site-ul BloggerBusiness.com, o pagina unde puteti afla cateva indicii de baza despre pasii care trebuie facuti pentru a incepe o afacere cu un blog.

Insa, cum inclusiv acest site este o afacere, sfaturile nu sunt gratis. Ele au fost colectionate intr-o carte electronica - "BloggerBusiness.Com - Ghidul complet pentru crearea unui blog de succes si metodele pentru a obtine profit", care poate fi comandata pe site. CD-ul costa 25 de dolari, insa pentru clientii din afara Statelor Unite autorii site-ului recomanda varianta descarcarii online a cartii, pentru a elimina costurile legate de transport, astfel ca pretul scade la 20 de dolari.

Pe site puteti consulta un mini-cuprins al ghidului, pentru a va face o idee despre genul de sfaturi pe care il contine. Printre ele se numara "cum sa gasesti sau sa creezi o nisa de piata pentru blogul tau", "investitia necesara pentru pornirea unui blog cu tenta comerciala", "cinci unelte online gratuite pentru a creste popularitatea blogului", "publicarea de fisiere audio si video pentru a face site-ul mai atractiv".

Utilizatorilor care cumpara cartea online li se va oferi si acces la o lista de discutii (forum) timp de un an, unde vor putea pune in comun experientele din blogosfera cu alti proprietari de bloguri comerciale.

In sectiunea de intrebari si raspunsuri sunt atacate cateva subiecte fierbinti din lumea bloggerilor. "Trebuie sa imi fac griji ca pe Internet apar prea multe bloguri si devine dificil sa mai obtii profit?", suna o intrebare. "Cu siguranta nu, cel putin daca va orientati catre un blog de nisa, pentru ca piata mondiala este uriasa si probabil nu va fi saturata niciodata", raspund cei de la BloggerBusiness. Cat despre intrebarea "ce-i doare" pe majoritatea utilizatorilor - "Cati bani pot sa castig publicand un blog?", raspunsul este "Nu exista o limita anume. Unii bloggeri obtin 20.000 de dolari pe an, dar exista si antreprenori, clienti ai BloggerBusiness.com, care castiga pana la 85.000 de dolari pe an".

Fie ca sumele avansate de BloggerBusiness.com sunt reale sau nu, este clar ca blogul personal poate deveni o afacere interesanta. Una din conditii este mentionata tot pe acest site: "Unelte ajutatoare exista peste tot pe Internet, insa timpul, energia si pasiunea investite depind doar de dumneavoastra".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Businessman in blogosfera
/business-hi-tech/businessman-in-blogosfera-978457
978457
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.