Cu stridia la curăţat New Yorkul (VIDEO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 21 octombrie 2012 104 afişări

După impunerea caprelor ca o alternativă ecologică pentru întreţinerea peluzelor sau curăţarea terenurilor înainte de amenajare, acum se apelează la vietăţi acvatice pentru reducerea poluării apelor.

Aşa stau lucrurile la New York, o zonă cândva bogată în stridii, dispărute ca urmare a poluării şi mai ales dragării portului pentru a face loc navelor. Aici se încearcă refacerea populaţiei de moluşte, considerate a fi foarte eficiente în curăţarea apelor, rezolvând astfel problema poluării acvatice. Experţii apreciază că o singură stridie poate filtra până la 50 de galoane de apă pe zi, reuşind să elimine azotul, algele, diverşi poluanţi care umplu apa din zona portuară.

Proiectul început în Brooklyn presupune amenajări speciale de care stridiile să se poată prinde pentru a trăi, de succesul său depinzând atragaerea unor alte vieţuitoare acvatice în zonă.

Ideea a început să fie vehiculată tot mai insistent şi pentru alte zone din SUA, mai ales după intervenţia în acest sens de anul trecut a arhitectei Kate Orff la una dintre ediţiile TED Talks:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mediu,
SUA,
New York,
port,
poluare,
stridii,
proiect,
ecologie
/arta-si-societate/panorama/cu-stridia-la-curatat-new-yorkul-video-10247397
10247397
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.