Democratizarea insulelor exotice - ce va schimba era TUI

Autor: Mirabela Tiron Postat la 29 septembrie 2011 130 afişări

Venirea TUI pe piaţa din România, în parteneriat cu Eurolines, ar trebui să fie pentru piaţa de turism ce a fost venirea H&M pentru piaţa de modă. Un nou stil, o cu totul altfel de strategie pentru vânzarea de vacanţe.

Dragoş Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, care deţine 52 de agenţii de turism pe piaţa românească, a încheiat un parteneriat cu operatorul din turism TUI Travel, lider european pe piaţa de servicii turistice, prin care pachetele de vacanţă ale TUI se vor găsi în reţeaua de agenţii a omului de afaceri. Începând cu 20 septembrie 2011, agenţiile Eurolines oferă pachete de vacanţă sub numele TUI Travel Center prin Eurolines. Aceste agenţii vor opera sub conceptul de Travel Hypermarket. Astfel, clienţii vor găsi atât produse TUI, cât şi produse ale altor branduri germane şi româneşti. Agenţiile Eurolines sunt un canal de distribuţie atât pentru produsele proprii, create de touroperatorul Nova Travel, cât şi pentru ofertele partenerilor externi şi interni. Grupul Eurolines a cumpărat în 2004 Nova Turism, care realizează în prezent pachetele de vacanţă.

"Pachetele de vacanţă ale TUI se vor vinde la aceleaşi preţuri pe care le au în Germania sau Austria. Turiştii vor pleca în diverse destinaţii din lume prin Viena, pentru că în următorii doi ani TUI nu intenţionează să opereze chartere din România. Avem însă o colaborare cu compania aeriană Fly Niki, ce operează zboruri pe Bucureşti-Viena", a declarat Dragoş Anastasiu.

În ultima perioadă au crescut vânzările pentru produsele tour-ope-ratorilor germani (TUI, Dertour, FTI, Neckermann), unul din patru pachete de turism vândute în reţeaua Eurolines provenind din portofoliul marilor touroperatori internaţionali, potrivit oficialilor companiei Eurolines. Anastasiu estimează că 5.000-6.000 de români vor pleca anul viitor prin TUI Travel Center în străinătate.

De asemenea, prezenţa TUI prin reţeaua de agenţii TUI Travel Center în principalele oraşe din ţară ar putea influenţa pozitiv numărul de turişti străini care vor veni să viziteze România de pe piaţa germană şi din celelalte pieţe-sursă ale Uniunii Europene. Dragoş Anastasiu se aşteaptă ca numărul străinilor ce vor veni prin TUI în România să se tripleze, porninde de la 1.000 de persoane, câte au fost anul acesta. În 2010, doar 1,3 milioane de turişti străini s-au cazat cel puţin o noapte la un hotel sau o pensiune din Romănia, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Turiştii străini trimişi de TUI ajung în România prin agenţia de turism Danubius Travel, societate deţinută de TUI Travel PLC, Ciprian Popescu şi Camelia Dinu din Constanţa.

"În următoarele luni vor fi rebranduite 25 de agenţii de turism din cele 52, investiţia în acest proces fiind de câteva zeci de mii de euro", spune Anastasiu. Omul de afaceri a mai precizat că s-au făcut investiţii şi într-un sistem mult mai rapid şi mai complex de rezervare, iar angajaţii au participat la traininguri."Diferenţele se văd în agenţiile noastre", a declarat Dragoş Anastasiu. În agenţiile TUI Travel Center prin Eurolines se vor vinde atât pachete complete de vacanţă, cât şi produse individuale precum cazare, vacanţe interne şi internaţionale, bilete de avion, bilete de autocar, bilete de tren, asigurări de călătorie, transferuri, închiriere de autocare şi microbuze sau serviciul "rent a car".

Grupul Eurolines România deţine 9 societăţi, are circa 400 de angajaţi, 6 agenţii francizate în Germania, o flotă de 35 de autocare şi aproximativ 200 de autoturisme. Anul trecut afacerile grupului s-au ridicat la 140 mil. lei (33 mil. euro). Pentru anul acesta se aşteaptă o creştere a afacerilor reţelei de agenţii de turism, având în vedere şi faptul că, în primele trei luni ale acestui an, Eurolines România a deschis trei agenţii de turism, două în Bucureşti şi una în Sinaia, mărind astfel la 52 numărul de birouri din întrea-ga ţară (dintre care 47 agenţii proprii şi cinci în regim de franciză).

Operatorul de turism german TUI a devenit activ în România în 2003 când a cumpărat un pachet de acţiuni reprezentând 70% din capitalul agenţiei Danubius Travel Constanţa. În 2006, TUI inaugura o reprezentanţă la Mamaia, în baza unui acord cu Autoritatea Naţională de Turism (ANT), acesta reprezentând un pas important în strategia de revitalizare a pieţei turistice româneşti.

Tot în 2006 însă, grupul TUI a renunţat să mai aducă turişti în România şi a scos din cataloagele de promovare staţiunile turistice româneşti, nemulţumit de condiţiile de cazare, preţurile mari practicate de hotelieri, zgomotul şi lipsa curăţeniei din localităţi. În 2009, ministrul turismului, Elena Udrea, anunţa că TUI va reintroduce România în cataloagele de promovare.

TUI Travel PLC operează în 180 de ţări, are aproximativ 30 de milioane de clienţi anual şi peste 71.000 angajaţi. La nivel mondial compania are trei departamente principale: TUI Travel, TUI Hotels and Resorts şi Cruises.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TUI,
Eurolines,
H&M
/analize/turism/democratizarea-insulelor-exotice-ce-va-schimba-era-tui-8805402
8805402
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.