Cum se lupta Ferrari si Bentley sa vanda masini in Romania

Postat la 13 octombrie 2009 84 afişări

Vremea garajelor auto pline a trecut. Romanii cu bani nu renunta la achizitii, dar se decid mai greu sa cumpere si pentru fiecare masina noua vin la dealer cu o masina veche.

Prabusirea industriei auto, unul dintre cele mai afectate domenii de efectele crizei financiare globale, s-a simtit din plin in segmentul masinilor de lux. Vanzarile automobilelor din categoria premium au scazut in medie cu peste 60% iar companiile de leasing s-au confruntat cu o avalansa de masini ale caror rate nu au mai fost platite si pe care acum trebuie sa le vanda pe piata second-hand.

"Clientul de lux nu s-a schimbat, dar a devenit mult mai pretentios. Asteapta mult mai mult pana in momentul cumpararii. Piata masinilor de lux resista in continuare, dar este restransa in comparatie cu acum doi ani sau cu anul trecut", spune Adrian Pascu, seful Bentley in Romania.

Practic, cine isi cumpara acum o masina o face de cele mai multe ori pentru a inlocui o alta masina din garaj. "Nu pentru a-si completa garajul", completeaza Pascu, care sustine insa ca cei mai multi dintre clientii Porsche si Bentley detin cel putin inca un model al acestor marci in garaj.

Situatia este insa diferita in cazul altei marci de lux, Ferari, care a deschis primul show-room de pe piata locala in urma cu abia un an si jumatate. Comenzile nu par a fi afectate foarte mult de criza financiara si economica. Importatorul Ferrari, compania Forza Rossa, condusa de Camelia Bazac, sotia fostului ministru al sanatatii Ion Bazac, are in prezent in derulare 40 de comenzi, ceea ce inseamna ca au fost aproape vandute cotele alocate pietei locale atat pentru acest an, cat si pentru 2010. "Anul acesta vom livra 25 de masini. O mica dificultate s-a inregistrat la nivelul posibilitatilor de finantare", afirma Camelia Bazac.

Masinile ce urmeaza a fi livrate in acest an au o valoare totala de peste 5 milioane de euro, cel mai scump model fiind pana acum un 599 GTB Fiorano HGTE, cu un pret de peste 320.000 de euro.

Cele mai scumpe modele livrate de Ferrari si de Bentley in Romania in acest an

1. Ferrari F430 Scuderia Spider editie limitata 257.685 de euro (cu TVA)

2. Bentley Flying Spur 249.900 de euro

3. Ferrari 599 GTB Fiorano 240.380 de euro

Cum vi se pare faptul ca in plina criza economica cota de masini alocata de Ferrari pentru Romania este deja consumata? Comentati pe blogul BUSINESS Magazin.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
achizitii,
importuri,
Bentley,
Ferrari,
vanzari
/analize/transporturi/cum-se-lupta-ferrari-si-bentley-sa-vanda-masini-in-romania-4975652
4975652
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.