Finants ID SRL | Finants ID

Postat la 26 ianuarie 2023 76 afişări

Finants ID SRL | Finants ID

Primul broker digital dedicat companiilor, un One Stop Shop pentru identificarea celui mai bun mix al soluţiilor de finanţare.

Descrierea inovaţiei:

Virgil Zahan, CEO al Goldring, a identificat obstacolele tot mai mari pe care companiile le întâmpină în găsirea soluţiilor financiare. Platforma Finants.ro, lansată în 01.11.2022 , este un instrument gratuit de analiză financiară bazat pe date publice, un tool unde antreprenorii pot să îşi compare indicatorii cu cei ai concurenţilor direcţi şi, mai relevant, cu benchmark-ul industriei în care activează, totul într-un format vizual uşor de urmărit. Analiza datelor financiare vine la pachet cu un „SCORING de sănătate financiară”, ce poate fi folosit la obţinerea unei finanţări (credit, leasing, factoring, finanţări nerambursabile, scrisori de garanţie, finanţari de tip crowdfundig), Finants fiind brokerul digital care furnizează partenerilor ofertanţi lead-uri calificate. Finants.ro nu este doar un broker online de credite pentru companii din zona IMM, inclusiv startup-uri, ci  funcţionează ca un veritabil One Stop Shop al surselor de finanţare de care au nevoie antreprenorii. Este soluţia prin care ajută antreprenorii să primească finanţarea potrivită, să economisească timp, extrem de preţios pentru cei care conduc afaceri. Iniţiatorul proiectului este Virgil Zahan, CEO al Goldring, cu 25 ani de experienţă în piaţa financiară. Responsabili cu dezvoltarea si implementarea proiectului sunt David Lorand  în calitate de Chief Technology Officer, antreprenor în domeniul IT de 10 ani şi Cristian Kadar, cu experienţă de peste 10 ani în domeniul financiar bancar, în calitate de Chief Sales Officer.

Elementul de noutate:

Finants.ro este un One Stop Shop al surselor de finanţare destinate companiilor, platformă ce realizează un „matching” automat între solicitările antreprenorilor şi ofertele finanţatorilor. Concret, scopul Finants.ro este să ajute antreprenorii să găsească finanţările potrivite pentru ei cât mai simplu şi rapid şi să economisească resursa timp. În platformă, pe partea finanţatorilor, vor figura bănci, IFN-uri, firme de brokeraj, platforme de crowdfunding sau alţi parteneri care-şi doresc clienţi şi care, la rândul lor obţin avantaje, ofertându-şi serviciile prin Finants. De asemenea, vor fi listate şi finanţările nerambursabile disponibile pentru companii. Finants.ro livrează finanţatorilor un sumar al rezultatelor financiare împreună cu un scoring de sănătate financiară, pentru a scurta timpul dintre analiza dosarului de finanţare şi interesul manifestat pentru acordarea creditului.

Efectele inovaţiei:

Multitudinea de ofertanţi precum şi „Matching-ul” automat dintre solicitările şi ofertele de finanţare economisesc resursele de timp şi bani,  resurse de care antreprenorii au mare nevoie, ajutându-i în acelaşi timp să ia decizii conştiente, bazate pe informaţii relevante oferite în blog, dar şi de comparaţiile cu alte companii sau cu benchmark-ul sectorului în care activează.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.