Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă

Postat la 11 mai 2021 114117 afişări

Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă

Există două camere. Sunt trei întrerupătoare în camera unu şi trei becuri în camera a doua. Îţi vei petrece cinci minute în camera unu şi apoi 15 minute în a doua cameră. Din camera în care se folosesc întrerupătoarele nu se poate vedea cealaltă cameră. Nu ai voie să revii în camera întrerupătoarelor. Poţi apăsa pe întrerupătoare de câte ori vrei şi cum vrei.

Cerinţă: Care întrerupător corespunde fiecăruia dintre cele trei becuri?


Această întrebare este adeseori folosită la interviurile de angajare din România şi străinătate în domenii precum software şi IT, financiar-bancar şi publicitate. Specialiştii în resurse umane susţin că testează modul în care viitorii angajaţi pot aborda o problemă şi găsi soluţii. Doar un candidat din zece trece acest test.


Un întrerupător nu se va folosi deloc. Astfel, un bec va fi stins şi neîncălzit.

Un întrerupător va fi lăsat aprins. Astfel, becul va lumina camera.

Un întrerupător va fi aprins aproape cinci minute şi va fi stins la plecarea din camera întrerupătoarelor. Astfel, becul va fi neaprins, dar se va încinge în cele aproape cinci minute în care a fost aprins.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
angajati,
interviu,
intrebare
/analize/resurse-umane/intrebarea-care-face-ravagii-la-interviurile-de-angajare-din-romania-20074311
20074311
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.