Continental Anvelope instruieşte angajaţi cu simulatorul 3D

Autor: Iuliana Roibu Postat la 14 decembrie 2014 149 afişări

Elementul de noutate: În 2009, inginerii de la Continental Anvelope Timişoara au creat un program utilizat pentru sesiunile de instruire din cadrul fabricii, unic în domeniu.

Continental Anvelope instruieşte angajaţi cu simulatorul 3D

Descrierea inovaţiei: Simulatorul 3D, implementat cu ajutorul Universităţii Tehnice din Compiegne, Franţa, pregăteşte operatorii fabricii înainte ca aceştia să înceapă să lucreze efectiv în procesul pentru producerea anvelopelor. Echipamentul simulează procesul de producţie, permite angajatului să înveţe paşii corecţi şi măsurile de siguranţă, reducând, în acelaşi timp, pierderile generate de procesul de instruire.

Ulterior, inginerii români de la Continental au implementat acest program în fabricile grupului din Portugalia, Franţa, SUA, Rusia, China, Africa de Sud şi Brazilia.

Efectele inovaţiei: Prin intermediul acestei soluţii, Continental a reuşit să îşi îmbunătăţească eficienţa procesului de producţie, prin reducerea cantităţii deşeurilor rezultate, ajutându-l, în acelaşi timp, pe operator să se familiarizeze mai repede cu procesul efectiv de producţie. Proiectul a condus la o diminuare cu 25% a neconformităţilor şi a sporit eficienţa, în medie, cu 45%.

Business Magazin a lansat în 24 noiembrie prima ediţie a catalogului "Cele mai inovatoare companii din România".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
continental,
simulator 3d
/analize/industrie/continental-anvelope-instruieste-angajati-cu-simulatorul-3d-13713025
13713025
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.