OMV sfătuieşte şoferii să nu supraalimenteze rezervorul. În ţară, mii de clienţi alimentează de 5 lei, unii cu monede

Autor: Razvan Muresan Postat la 28 august 2014 58767 afişări

OMV sfătuieşte şoferii să nu supraalimenteze rezervorul. În ţară, mii de clienţi alimentează de 5 lei, unii cu monede

OMV Petrom, compania care operează cel mai mare lanţ de benzinării din România, îşi atenţionează clienţii, prin intermediul paginii de Facebook OMV România, să nu risipească benzina sau motorina în timpul alimentării şi să evite supraîncărcarea rezervorului.

"Atunci când alimentezi, foloseşte corect pompa pentru a evita situaţiile neprevăzute. Dacă ai nevoie de ajutor, apelează cu încredere la personalul din staţie. Colegii noştri te vor ajuta cu plăcere!", se arată pe pagina de Facebook OMV România.

Mii de şoferi ajung zilnic sau de mai multe ori pe zi la benzinăriile din judeţele României pentru că nu-şi permit să alimenteze cu mai mult de un litru de combustibil. Benzinarii susţin că aceste cazuri sunt tot mai frecvente de la o lună la alta, ca urmare a lipsei locurilor de muncă şi a slabei puteri de cumpărare. “La început îmi era jenă să merg cu zece lei la pompă, dar acum m-am obişnuit”, spune Alexandru F., un tânăr de 24 de ani din Harghita, care a rămas fără serviciu anul trecut. Tânărul îşi mai permite să alimenteze cu cel mult zece litri pe lună, dat fiind că perioada în care mai primeşte indemnizaţie de şomaj se va termina în cursul verii. "Mama mea lucrează la benzinărie şi zilnic sunt şoferi care alimentează cu până la 10 lei, fie că este vorba de tineri sau de bătrâni. Pretul carburanţilor este mare şi de aceea multe persoane alimentează doar cât au nevoie. Maşina e un bun folosit mai rar de cei care nu au un salariu cu care să poţi trăi bine", spune Iulian Platon, un alt şofer harghitean.

Lanţul de benzinării OMV percepe printre cele mai mari preţuri la combustibil pe piaţa locală. Un litru de benzină costă 6,3 lei, iar unul de motorină 6,7 lei.

Grupul Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Marketing, Gaze Naturale şi Energie. Grupul exploatează în România şi Kazakhstan rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 832 milioane de barili echivalent petrol (în România 805 milioane barili echivalent petrol) şi are o capacitate nominală anuală de rafinare de 8 milioane tone. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, Grupul Petrom este prezent prin intermediul unei reţele de circa 800 staţii, operată sub două branduri, Petrom şi OMV.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
omv romania,
petrom,
rezervor
/analize/energie/omv-sfatuieste-soferii-sa-nu-supraalimenteze-rezervorul-in-tara-mii-de-clienti-alimenteaza-de-5-lei-unii-cu-monede-13158900
13158900
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.